Θυγατρική της Aeroflot διακόπτει τις πτήσεις λόγω κυρώσεων

Θυγατρική της Aeroflot διακόπτει τις πτήσεις λόγω κυρώσεων

Οι κυρώσεις που επέβαλε η ΕΕ στη Ρωσία έχουν αντίκτυπο στη λειτουργία της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Dobrolet.

Η αεροπορική εταιρεία πτήσεων χαμηλού κόστους Dobrolet, θυγατρική της μεγαλύτερης ρωσικής εταιρείας Aeroflot, ανακοίνωσε χθες ότι διακόπτει τις πτήσεις της λόγω των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία από την Ευρωπαϊκή Ένωση με αφορμή την ουκρανική κρίση.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία σημειώνει ότι σταματά προσωρινά τα δρομολόγιά τις από τις 4 Αυγούστου «λόγω των οικονομικών κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Πολλοί Ευρωπαίοι συμβαλλόμενοι αρνήθηκαν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην Dobrolet, ακυρώνοντας για παράδειγμα συμβόλαια για την τεχνική υποστήριξη ή την ασφάλιση των αεροσκαφών», εξηγεί η εταιρεία. «Λόγω αυτών των άνευ προηγουμένου πιέσεων (…) η Dobrolet υποχρεώνεται να διακόψει τις πτήσεις της και την έκδοση εισιτηρίων».

Η εταιρεία αυτή πραγματοποίησε την πρώτη της πτήση τον Ιούνιο, συνδέοντας τη Μόσχα με τη Συμφερόπολη, την πρωτεύουσα της Κριμαίας, της χερσονήσου που προσαρτήθηκε τον Μάρτιο από τη Ρωσία.

Το φιλόδοξο σχέδιό της ήταν να προσφέρει εισιτήρια χαμηλότερου κόστους, έως και 40%, και να μεταφέρει 200.000 επιβάτες μέχρι το τέλος του έτους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Διαβάστε ακόμη:

Αρχίζει να «ματώνει» και η Ελλάδα από την κρίση στην Ουκρανία 

Διακοπή λειτουργίας μεγάλου ρωσικού τουριστικού πράκτορα