Θύμα της γραφειοκρατίας και ο Ryan Reynolds: «Είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα»

Θύμα της γραφειοκρατίας και ο Ryan Reynolds: «Είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα»
US actor and Wrexham owner Rob McElhenney (L) and US actor and Wrexham owner Ryan Reynolds (R) celebrate on the pitch with the National League trophy after the English National League football match between Wrexham and Boreham Wood at the Racecourse Ground Stadium in Wrexham, north Wales, on April 22, 2023. Hollywood stars Ryan Reynolds and Rob McElhenney embraced in celebration as they watched Wrexham, who the duo bought in 2020, reach the English Football League for the first time in 15 years on Saturday after a 3-1 win over Boreham Wood. (Photo by Oli SCARFF / AFP) Photo: AFP
Καθώς ο σταρ του Χόλυγουντ στρέφεται κατά των πολεοδομικών νόμων του Ηνωμένου Βασιλείου για το 55.000 θέσεων στάδιο που θέλει να φτιάξει.

Του Ryan Hogg

Οι αστέρες του Χόλυγουντ, Ryan Reynolds και Rob McElhenney, θα μπορούσαν να συγχωρεθούν που ξαφνιάστηκαν με το πόσο ομαλά πέρασε ο χρόνος τους ως ιδιοκτήτες της ουαλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Wrexham από τότε που ανέλαβαν τον έλεγχό της το 2021. Η ομάδα τους ανεβαίνει κάθε χρόνο κατηγορία και οι ίδιοι κέρδισαν πολλά Emmy για τη σειρά ντοκιμαντέρ τους, Welcome to Wrexham.

Αλλά υπάρχει ένα εμπόδιο που το δίδυμο αγωνίζεται να ξεπεράσει: οι κουραστικοί πολεοδομικοί κανονισμοί του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μιλώντας στο Collider, οι συνιδιοκτήτες της Wrexham δήλωσαν πρόθυμοι να επεκτείνουν το στάδιό τους, Racecourse, το οποίο αυτή τη στιγμή έχει χωρητικότητα 12.600 ατόμων. Ο McElhenney ελπίζει ότι το γήπεδο της Wrexham μπορεί μια μέρα να χωράει από 45.000 έως 55.000 άτομα, αφότου ανακαινιστεί.

Ωστόσο, ένα εμπόδιο στέκεται στο δρόμο του McElhenney και του Reynolds.

«Είναι κωμικό το πόσο συχνά αντιμετωπίζουμε τη γραφειοκρατία», είπε ο McElhenney στο Collider. «Βεβαίως οι ανησυχίες για την ασφάλεια και όλοι αυτοί οι κανονισμοί ισχύουν για κάποιο λόγο, αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που φαίνονται απλώς  ως εμπόδια», σημείωσε ο McElhenney. «Είναι πολύ πιο δύσκολο να χτίσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο απ’ όπου σχεδόν οπουδήποτε αλλού στον κόσμο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Reynolds συμφώνησε με τον McElhenney, αν και ήταν λιγότερο διπλωματικός στις παρατηρήσεις του. «Νομίζω ότι το παχύ πέπλο της γραφειοκρατίας είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Μένω στη Νέα Υόρκη, ο Rob ζει στο Λος Άντζελες, όπου οι κατασκευές είναι πολύ διαφορετικές. Αλλά στην Ουαλία υπάρχει πραγματικά πολλή γραφειοκρατία και καλείσαι να βεβαιωθείς ότι κάθε γραφειοκράτης είναι ευχαριστημένος».

Όπως επισημαίνει ο Reynolds, υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των πολεοδομικών νόμων στις αρκετά ελευθεριακές ΗΠΑ και των πιο περιοριστικών πρακτικών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο πολεοδομικός σχεδιασμός στο Ηνωμένο Βασίλειο απαιτεί διαβούλευση με έναν αριθμό εθνικών και τοπικών ενδιαφερομένων μερών.

Αλλά ακόμα και μετά την ολοκλήρωση αυτής της μακράς διαδικασίας, η επιτυχία δεν είναι εγγυημένη, όπως μαθαίνουν οι Reynolds και McElhenney. Όταν προσπάθησαν να επεκτείνουν την κερκίδα του Wrexham Kop, οι Reynolds και McElhenney αντιμετώπισαν τον περασμένο Νοέμβριο την αντίθεση δημοτικών συμβούλων που επικαλέστηκαν περιβαλλοντικούς λόγους.

Όποια κι αν είναι τα προβλήματά τους, οι δυο τους ελπίζουν να καταφέρουν να φιλοξενούν ένα μεγαλύτερο μέρος των φιλάθλων της Wrexham, ιδιαίτερα εάν πετύχουν τον απώτερο στόχο τους να βρεθεί η ομάδα στην Premier League.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Fortune.com