Τι αναμένεται να δούμε στο εικονικό event της Apple στις 10 Νοεμβρίου που μόλις εξαγγέλθηκε

Τι αναμένεται να δούμε στο εικονικό event της Apple στις 10 Νοεμβρίου που μόλις εξαγγέλθηκε
In this photo released by Apple, Apple CEO Tim Cook speaks during an Apple event at Apple Park in Cupertino, California on October 13, 2020. (Photo by Brooks KRAFT / Apple Inc. / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO Apple Inc./ Brooks Kraft" - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS Photo: AFP
Μη μπορώντας να διεξάγει τις συνηθισμένες ανακοινώσεις προϊόντων λόγω της πανδημίας, η Apple στρέφεται σε μια εικονική εκδήλωση για τρίτη φορά αυτό το φθινόπωρο.

του Aaron Pressman

Η εταιρεία, η οποία παρουσίασε νέα Apple Watch και iPad τον Σεπτέμβριο, και νέα iPhone τον περασμένο μήνα, δεν διευκρίνισε ποια προϊόντα ενδέχεται να παρουσιάσει κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής εκδήλωσης στις 10 Νοεμβρίου. Ωστόσο, η Apple είχε υποσχεθεί στο παρελθόν να ανακοινώσει νέους υπολογιστές Macintosh στο τέλος του έτους, οι οποίοι θα τροφοδοτούνται από δικούς της επεξεργαστές αντί εκείνων της Intel.

Μη μπορώντας να διεξάγει τις συνηθισμένες ανακοινώσεις προϊόντων λόγω της πανδημίας, η Apple στρέφεται σε μια εικονική εκδήλωση για τρίτη φορά αυτό το φθινόπωρο.

Η πρόσκληση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Apple είχε θέμα  «Ένα ακόμη πράγμα», μια αναφορά στον εκλιπόντα συνιδρυτή της Apple, Steve Jobs, ο οποίος χρησιμοποιούσε αυτήν την έκφραση («One more thing») στο τέλος των εκδηλώσεων όταν ήθελε να εκπλήξει το κοινό με ένα τελικό νέο προϊόν.

Κατά τη διάρκεια της τριμηνιαίας ενημέρωσης της Apple με αναλυτές την περασμένη εβδομάδα, ο διευθύνων σύμβουλος Tim Cook είπε ότι η εταιρεία ήταν «στο μέσο της πιο παραγωγικής περιόδου εισαγωγής νέων προϊόντων από ποτέ», υπονοώντας ότι αναμένονται περισσότερες μεγάλες ανακοινώσεις.

Η Apple χρησιμοποιεί επεξεργαστές Intel για να τροφοδοτεί τη γραμμή Mac για φορητούς και επιτραπέζιους υπολογιστές από το 2006. Ωστόσο, η κατασκευαστική προσπάθεια της Intel αντιμετωπίζει εμπόδια τα τελευταία χρόνια, καθυστερώντας την εισαγωγή ταχύτερων επεξεργαστών.

Τον Ιούνιο, η Apple δήλωσε ότι θα απορρίψει την Intel και θα στραφεί στον δικό της σχεδιασμό, ο οποίος βασίζεται σε μια βασική αρχιτεκτονική επεξεργαστών από την ARM και χρησιμοποιείται ήδη σε iPhone και iPad.

Η μετάβαση στους δικούς της επεξεργαστές θα μπορούσε να επιτρέψει στην Apple να εισαγάγει ταχύτερους υπολογιστές πιο γρήγορα, να μειώσει το κόστος της και να προσφέρει νέες δυνατότητες όπως φορητούς υπολογιστές με κινητά μόντεμ και διάρκεια ζωής μπαταρίας πολλαπλών ημερών.

Αρκετά άλλα φημολογούμενα προϊόντα της Apple θα μπορούσαν επίσης να κάνουν πρεμιέρα στην εκδήλωση της 10ης Νοεμβρίου. Εδώ και μήνες κυκλοφορούν φήμες ότι η Apple έχει αναπτύξει μικρές ετικέτες που μπορούν να επικολληθούν σε αντικείμενα και να παρέχουν δυνατότητα παρακολούθησης. Με την επωνυμία Airtags, σύμφωνα με πηγές, οι ετικέτες θα επικοινωνούν ασύρματα με iPhone και άλλα προϊόντα της Apple για να παρακολουθούν την τοποθεσία τους.