Τι απαντά ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος στις κακουργηματικές κατηγορίες

Τι απαντά ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος στις κακουργηματικές κατηγορίες

Ο διοικητής του ΙΚΑ υπεραμύνθηκε των επιλογών του για τη «διάσωση 1.500 θέσεων εργασίας».

«Η άρση της κατάσχεσης εις χείρας τρίτου ικανοποίησε το μείζον θέμα της απόδοσης προς τους εργαζόμενους, παραμονές Χριστουγέννων, δεδουλευμένων αποδοχών και ταυτόχρονα συνέβαλε στη διάσωση 1.500 θέσεων εργασίας» δήλωσε ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, υπεραμυνόμενος των επιλογών του στον χειρισμό των οφειλών προς το ΙΚΑ εκ μέρους εταιρείας της βορείου Ελλάδος την παραμονή των Χριστουγέννων.

Αναλυτικά η δήλωση του διοικητή του ΙΚΑ έχει ως εξής:

«Με προσήλωση στις αρχές που διέπουν και καθορίζουν τη στάση μου, τις ενέργειες μου, αλλά και τις αποφάσεις μου ως δημόσιου λειτουργού, ανέλαβα την ευθύνη, ως Διοικητής του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, για το θέμα της άρσης της κατάσχεσης εις χείρας τρίτου που επιβλήθηκε λόγω οφειλών προς το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σε εταιρεία της Βόρειας Ελλάδας. Την απόφαση αυτή έλαβα, έχοντας λάβει υπόψη μου και σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Η άρση της κατάσχεσης εις χείρας τρίτου ικανοποίησε το μείζον θέμα της απόδοσης προς τους εργαζόμενους, παραμονές Χριστουγέννων δεδουλευμένων αποδοχών και ταυτόχρονα συνέβαλε στη διάσωση 1.500 θέσεων εργασίας. Παράλληλα, οι επιβληθείσες κατασχέσεις στο σύνολο της ακίνητης, κινητής και εμπράγματης περιουσίας του οφειλέτη, που δεν ήρθησαν, ποτέ δεν έθεσαν εν αμφιβόλω τις συνολικές απαιτήσεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Σήμερα ο νέος ιδιοκτήτης της εταιρίας ανέλαβε πλήρως τις οικονομικές και ποινικές ευθύνες του προηγούμενου ιδιοκτήτη υποβάλλοντας αίτηση υπαγωγής στην ισχύουσα ρύθμιση οφειλών. Με τον τρόπο αυτόν, διασφαλίζονται πλήρως και στο σύνολό τους οι οικονομικές απαιτήσεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, οι οποίες ανέρχονται περίπου στα 18 εκατ. ευρώ. Αυτή είναι η αλήθεια και μόνο αυτή. Σε ό,τι αφορά την πρωτοβουλία της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής απάντησα από την πρώτη στιγμή, υποβάλλοντας άμεσα σχετικό υπόμνημα, αναλαμβάνοντας πλήρως τις ευθύνες μου αναμένοντας την κρίση της Ελληνικής Δικαιοσύνης την οποία σέβομαι απόλυτα. Παράλληλα, όπως, άλλωστε, όφειλα και για λόγους ευθιξίας, γνωστοποίησα προφορικά τόσο προς το Υπουργείο Εργασίας, αλλά και την ηγεσία της Κυβέρνησης και των κομμάτων που συμμετέχουν σε αυτή, ότι η παραίτησή μου από τη θέση του Διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεσή τους. Τη δέσμευσή μου αυτή την αναλαμβάνω και σήμερα δημόσια. Απέναντι στα όποια κέντρα ή πρόσωπα που επιχειρούν εδώ και 12 μήνες να δημιουργήσουν προβλήματα αμφισβήτησης στο πρόσωπό μου ως Διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, αδιαφορώντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, τους απαντώ δημόσια: “Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται”. Η εμπιστοσύνη στην κρίση της δικαιοσύνης και η δέσμευσή μου να συμβάλω στη γενικότερη προσπάθεια της κυβέρνησης και της χώρας για να ξεπεραστεί η κρίση, μου επιβάλλουν να αντιμετωπίζω αυτά τα πρόσωπα χωρίς κανένα φόβο ή με πράξεις ανεύθυνης φυγής».

Διαβάστε ακόμη: Υπόλογος για κακουργηματική απιστία ο διοικητής του ΙΚΑ