Τι απαντάει η Εθνική Τράπεζα για την πώληση της Finansbank

Τι απαντάει η Εθνική Τράπεζα για την πώληση της Finansbank

«Πρώιμη κάθε τέτοια συζήτηση – Δεν έχουμε λάβει ακόμα κάποια απόφαση».

Κύκλοι της Εθνικής, απαντώντας σε ερώτηση με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα που αφορούν στην θυγατρική της στην Τουρκία, την Finansbank, σχολίασαν ότι η Εθνική Τράπεζα, ενόψει ολοκλήρωσης των αποτελεσμάτων του AQR και των ασκήσεων προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων (stress tests) που διεξάγει η ΕΚΤ, εξετάζει, όπως οφείλει, σειρά εναλλακτικών προτάσεων για την έγκαιρη κάλυψη τυχόν αναγκών ανακεφαλαιοποίησης.

Κατά την παρούσα διερευνητική φάση και μέχρι την ολοκλήρωση των σχετικών ασκήσεων από την ΕΚΤ, θεωρείται πρώιμη οποιαδήποτε πρόβλεψη περί υιοθέτησης συγκεκριμένης στρατηγικής επιλογής επί των αναφερομένων στα δημοσιεύματα.

Νωρίτερα το Reuters ανέφερε ότι η Εθνική εξετάζει την πώληση του 99% της τουρκικής θυγατρικής Finansbank. Η μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα της Ελλάδας, σημειώνει το δημοσιεύμα αναζητά εναλλακτικές προκειμένου να καλύψει ένα μέρος των αυξημένων κεφαλαιακών της αναγκών, ωστόσο δεν έχουν ληφθεί ακόμα αποφάσεις.

Η Εθνική αναμένει τα αποτελέσματα των stress test και εκτιμάται ότι με την πώληση της Finansbank θα είναι σε θέση να καλύψει ένας μέρος των αυξημένων κεφαλαιακών της αναγκών.