Τι απαντάει ο Χαρδούβελης για τα χρήματα που έβγαλε στο εξωτερικό

Τι απαντάει ο Χαρδούβελης για τα χρήματα που έβγαλε στο εξωτερικό

«Δεν υπηρετούσα σε δημόσια θέση όταν έβγαλα τα χρήματα στο εξωτερικό» ανεφέρει ο πρώην Έλληνας ΥΠΟΙΚ.

Αιχμηρή απάντηση έδωσε ο Έλληνας πρωην υπουργός Οικονομικών σχετικά με το δημοσίευμα της Real News που κάνει λόγο για εισαγγελική έρευνα εις βάρος του για το πόθεν έσχες.

Η ανακοίνωση του Γκίκα Χαρδούβελη:
«Σε σχέση με την υποτιθέμενη παράλειψη υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες εκ μέρους μου, την οποία πληροφορούμαι από τον Τύπο, δηλώνω τα κάτωθι:

Α) Τα επίμαχα ποσά είναι πλήρως φορολογημένα και αφορούν έσοδα από πολυετή μισθωτή εργασία δική μου και της συζύγου μου. Υπάρχει πλήρης τεκμηρίωση βάσει των φορολογικών δηλώσεων και βρίσκονται σε καταθέσεις και λογαριασμούς που διατηρούσα στο εξωτερικό λόγω της εκεί πολυετούς έμμισθης προϋπηρεσίας μου.

Β) Τα χρήματα αυτά, στο σύνολό τους, περιλαμβάνονται στη δήλωση Πόθεν Εσχες του 2014, την οποία υπέβαλα το Σεπτέμβριο του έτους αυτού, ως υπουργός Οικονομικών.

Γ) Τα χρήματα αυτά εστάλησαν σε περίοδο κατά την οποία δεν υπηρετούσα σε δημόσια θέση και δεν είχα υποχρέωση προς υποβολή δήλωσης Πόθεν Έσχες.

Δ) Τέλος, τα τελευταία χρόνια, τα ίδια ποσά και φορολογικά στοιχεία δηλώνω ετησίως και στις αμερικανικές φορολογικές αρχές βάσει της εκεί νομοθεσίας (FBAR)».

Τι απαντάει στον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας στο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το δημοσίευμα της Real News για τον Γκίκα Χαρδούβελη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας σε ζητήματα διαφάνειας ήταν, είναι και θα είναι όλα στο φως.

Σχετικά με το δημοσίευμα της Real News για τον κ. Χαρδούβελη, όσον αφορά στα πραγματικά γεγονότα, προφανώς θα δώσει ο ίδιος εξηγήσεις.

Όσον αφορά στο πολιτικό σκέλος, φανταζόμαστε ότι την ίδια ευαισθησία έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση και για τα κορυφαία στελέχη του, όπως τους κ.κ. Σταθάκη και Τσακαλώτο οι οποίοι έχουν επενδύσει μέσω αμοιβαίων κεφαλαίων στις εταιρείες Black Rock και JP Morgan (που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλεί «γύπες» της αγοράς) έχοντας έτσι βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Επίσης καλό είναι να δοθούν εξηγήσεις και για άλλα στελέχη που έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό, όπως η κα. Ν. Βαλαβάνη, για την οποία έχει γίνει προ μηνός σχετική καταγγελία στην οποία δεν έχει ακόμα απαντήσει…

Νέα αιχμηρή ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στα λεγόμενα Χαρδούβελη και στην ανακοίνωση ΝΔ, σε δεύτερο δελτίο τύπου αναφέρει:

Έπιασαν τον Γκίκα Χαρδούβελη και η ΝΔ με την γίδα στην πλάτη και αυτοί προσπαθούν να πετάξουν την μπάλα έξω από το γήπεδο.

Το μείζον ζήτημα που προκύπτει με τον κ. Χαρδούβελη δεν είναι ότι έβγαλε απλώς χρήματα στο εξωτερικό. Είναι ότι προκύπτει αναντιστοιχία μεταξύ των ποσών στους τραπεζικούς του λογαριασμούς και των ποσών που δήλωσε στην εφορία το 2011, ενώ στο διάστημα 5 Μαΐου 2012 και 14 Ιουνίου 2012 πραγματοποίησε 56 μεταφορές κεφαλαίων, ποσών κάτω των 10.000 ευρώ για να αποφύγει τον έλεγχο από την Τράπεζα της Ελλάδος!

Αυτά τα έπραξε ο άνθρωπος που την ίδια στιγμή καλούσε μαζί με τον κ. Σαμαρά τον ελληνικό λαό σε περαιτέρω θυσίες. Μάλλον έχουν πολλά να μάθουν οι έλληνες φορολογούμενοι για τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά.