Τί μπορούμε να μάθουμε για το μάρκετινγκ μέσω του Pokémon Go

Τί μπορούμε να μάθουμε για το μάρκετινγκ μέσω του Pokémon Go

Πώς το μοντέλο του Pokémon Go έχει αλλάξει το μάρκετινγκ.

του Αντρές Πόνσε
(αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο LinkedIn)

Μπορούμε να μάθουμε πολλά σχετικά με το μάρκετινγκ από το παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας Pokémon Go, το οποίο βρέθηκε σε χρόνο-ρεκόρ στην κορυφή των app store της Apple Inc. και του Android.

Παρόλο που παρουσιάστηκε μόλις πριν από μερικές εβδομάδες, το παιχνίδι έχει ήδη πάνω από 21 εκατομμύρια καθημερινούς χρήστες στις ΗΠΑ και περισσότερους συνολικά εγγεγραμμένους χρήστες από εκείνους του Twitter.

Πρόκειται για μια νέα τάση που ενθαρρύνει την κοινωνικοποίηση και προωθεί την ευημερία, καθώς οι χρήστες συλλέγουν Pokémon, επισκέπτονται εικονικά Pokestops, και συναγωνίζονται χρησιμοποιώντας ένα smartphone.

Τι διδάγματα, λοιπόν, μπορούν να αντληθούν απ’ αυτό το κατόρθωμα του μάρκετινγκ που έχει πετύχει το συγκεκριμένο παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας;

Το Μοντέλο του Pokémon Go Έχει Αλλάξει το Μάρκετινγκ για Πάντα

Το Pokémon Go ανατρέπει εντελώς το μάρκετινγκ όπως το ξέραμε. Η χρήση της τεχνολογίας για την ενσωμάτωση ψηφιακών μορφωμάτων στον πραγματικό κόσμο αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας και του επιχειρηματικού κόσμου. Το Pokémon Go δείχνει πειστικά ότι είναι εφικτό αυτή η τεχνολογία να γίνει αποδεκτή από τους καταναλωτές.

Το Pokémon δείχνει επίσης ότι η συνέργεια μεταξύ του ψηφιακού και του υλικού κόσμου μπορεί να λάβει χώρα με τη χρήση μιας κινητής συσκευής. Και η υιοθέτηση μιας λογικής mobile-first (προτεραιότητας στις κινητές συσκευές) είναι μια θαυμάσια ευκαιρία απ’ την οποία μπορούν να επωφεληθούν οι υπεύθυνοι προώθησης.

Η Σημασία του Χρονισμού στο Μάρκετινγκ

Στο μάρκετινγκ, ο χρονισμός είναι τα πάντα.

Σήμερα, το πιο σημαντικό εργαλείο μάρκετινγκ βρίσκεται ήδη στα χέρια των καταναλωτών. Το Pokémon Go έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλές κι αυτό θα πρέπει να εμπνεύσει τις επιχειρήσεις και τους υπευθύνους προώθησης ώστε να αρχίσουν να βλέπουν το μάρκετινγκ με μια φρέσκια ματιά. Αν αυτό το νέο κανάλι μέσου μπορέσει να χρησιμοποιηθεί με ευχάριστο τρόπο, τότε η εμπλοκή με τους καταναλωτές θα λάβει ένα εντελώς νέο νόημα.

Πέρασε η εποχή των διαφημιστικών τοποθετήσεων. Πλέον, βρισκόμαστε σε μια νέα εποχή όπου η συμπεριφορική στόχευση αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά και να επηρεάζει το πώς προσεγγίζονται οι καταναλωτές.

Η Ψηφιακή Τεχνολογία είναι το Μέλλον του Μάρκετινγκ

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το 2016 είναι ένα εξαιρετικό έτος για τους υπεύθυνους προώθησης. Η επόμενη γενιά ψηφιακής διαφήμισης θα λαμβάνει χώρα σε μια πλατφόρμα επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας. Η κινητή τηλεφωνία θα αλλάξει εντελώς τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες κάνουν το μάρκετίνγκ τους.

Κι αυτό θα αποδειχθεί πολύ χρήσιμο επειδή θα επιτρέψει την αλληλεπίδραση μεταξύ της μεμονωμένης εταιρείας και του μεμονωμένου καταναλωτή. Το Pokémon Go δείχνει το δρόμο.