Τι είναι το ChatGPT-4 και πώς να το χρησιμοποιήσετε: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τι είναι το ChatGPT-4 και πώς να το χρησιμοποιήσετε: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
ChatGPT lettering is displayed on a mobile phone screen with OpenAI website in a background for illustration photo. Gliwice, Poland on February 21st, 2023. (Photo by Beata Zawrzel/NurPhoto) (Photo by Beata Zawrzel / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Αποχαιρετούμε το ChatGPT και λέμε «hello» στο ChatGPT-4

Έχουν περάσει μόλις τέσσερις μήνες από τότε που η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης OpenAI κυκλοφόρησε το ChatGPT και άλλαξε τον κόσμο για πάντα. Μέσα σε μόλις 15 εβδομάδες, πυροδότησε μοιρολόγια στις παγκόσμιες αγορές εργασίας, διατάραξε τα εκπαιδευτικά συστήματα και προσέλκυσε εκατομμύρια χρήστες: από μεγάλες τράπεζες μέχρι προγραμματιστές εφαρμογών.

Αλλά τώρα αποχαιρετούμε το ChatGPT και λέμε «hello» στο ChatGPT-4, ένα ακόμα πιο ισχυρό εργαλείο, που σίγουρα θα ταράξει ακόμα περισσότερο τον κόσμο. Τι είναι λοιπόν το GPT-4, πόσο ισχυρό είναι και πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε;  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι είναι το ChatGPT-4;

Ας ξεκινήσουμε με το όνομα. Η ενότητα Συνομιλία μιλάει από μόνη της -μια διεπαφή υπολογιστή με την οποία μπορείτε να αλληλεπιδράσετε-, ενώ το GPT-4 είναι συντομογραφία για το «γενετικό προεκπαιδευμένο μετασχηματιστή 4». Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται για την τέταρτη γενεά του λογισμικού της OpenAI που έχει αναλύσει τεράστιες ποσότητες πληροφοριών από όλο το Διαδίκτυο προκειμένου να προσδιορίσει πώς να δημιουργήσει κείμενο που να μοιάζει με ανθρώπινο και να δώσει στους χρήστες λεπτομερείς απαντήσεις σε ερωτήσεις.

Πώς διαφέρει το ChatGPT-4 από τον προκάτοχό του;

Όποιος έχει ερευνήσει το ChatGPT θα γνωρίζει τους περιορισμούς του. Έχει επικριθεί ότι δίνει ανακριβείς απαντήσεις, δείχνει μεροληψία. Το επιχείρημα ήταν ότι το bot είναι τόσο καλό όσο και οι πληροφορίες στις οποίες εκπαιδεύτηκε. Η OpenAI λέει ότι έχει ξοδέψει πολύ κόπο και χρόνο τους τελευταίους έξι μήνες κάνοντας το νέο λογισμικό ασφαλέστερο. Ισχυρίζεται ότι το ChatGPT-4 είναι πιο ακριβές, δημιουργικό και συνεργατικό από το ChatGPT-3.5 και παρουσιάζει «40% περισσότερες πιθανότητες» να παράγει πραγματικές απαντήσεις.

Τι άλλο μπορεί να κάνει;

Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά του ChatGPT-4 είναι η ικανότητα χειρισμού όχι μόνο λέξεων, αλλά και εικόνων (αυτό ονομάζεται «πολυτροπική» τεχνολογία). Ένας χρήστης έχει τη δυνατότητα να υποβάλει μια εικόνα μαζί με κείμενο. Η δυνατότητα εισαγωγής βίντεο είναι επίσης στον ορίζοντα.

Ποιοι είναι οι περιορισμοί του;

Όπως και ο προκάτοχός του, το ChatGPT-4 έχει εκπαιδευτεί σε δεδομένα που υπήρχαν πριν από το 2021. 

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω το ChatGPT-4;

Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να πάρουν μια ιδέα από το ChatGPT. Ωστόσο, η νεότερη έκδοση προσφέρεται προς το παρόν μόνο στους συνδρομητές του ChatGPT Plus για 20 $ το μήνα και ως εργαλείο API για τους προγραμματιστές που μπορούν να ενσωματώσουν στις εφαρμογές τους.  Στο μέλλον, πιθανότατα θα το βρείτε στη μηχανή αναζήτησης της Microsoft, Bing.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιος χρησιμοποιεί το ChatGPT-4 αυτή τη στιγμή;

Η Morgan Stanley το χρησιμοποιεί για να οργανώσει δεδομένα διαχείρισης πλούτου, η εταιρεία πληρωμών Stripe Inc. δοκιμάζει εάν μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της απάτης και η εφαρμογή εκμάθησης γλωσσών Duolingo την ενσωματώνει για να εξηγήσει λάθη και να επιτρέπει στους χρήστες να εξασκούν συνομιλίες στον πραγματικό κόσμο.

Τι ακολουθεί;

Εν ολίγοις, ανταγωνιστές. Ενώ η Microsoft Corp. έχει δεσμευτεί να διαθέσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια στο OpenAI, άλλες εταιρείες τεχνολογίας σπεύδουν να την προλάβουν. Η Google της Alphabet Inc. έχει ήδη απελευθερώσει τη δική της υπηρεσία τεχνητής νοημοσύνης, που ονομάζεται Bard, ενώ μια σειρά από νεοφυείς επιχειρήσεις κυνηγούν το τρένο AI. Στην Κίνα, η Baidu Inc. πρόκειται να αποκαλύψει το δικό της bot, τον Ernie, ενώ η Meituan, η Alibaba και μια σειρά από μικρότερα ονόματα συμμετέχουν επίσης στη μάχη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: