Τι φέρνουν Ιανουάριος και Φεβρουάριος για εργαζόμενους, συνταξιούχους και δανειολήπτες

Τι φέρνουν Ιανουάριος και Φεβρουάριος για εργαζόμενους, συνταξιούχους και δανειολήπτες
Φωτορεπόρτερ φωτογραφίζουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα (Δ) καθώς περιμένει να υποδεχτεί τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι Abdel Fattah El Sisi (Α), στο Μέγαρο Μαξίμου, την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015. Η επίσημη επίσκεψη του Αιγύπτιου Προέδρου και η αυριανή τριμερής συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου εντάσσονται στην ευρύτερη στρατηγική, Ελλάδας και Κύπρου, ενίσχυσης των σχέσεων με χώρες-παραδοσιακούς εταίρους της περιοχής ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Οι ημερομηνίες για τα νομοσχέδια που αφορούν το Ασφαλιστικό και τα κόκκινα δάνεια και οι προθεσμίες της πρώτης αξιολόγησης.

Έως τις 15 Ιανουαρίου αναμένεται να κατατεθεί και να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, ενώ στη συνεχεία και έως τις 15 Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχει λυθεί και το θέμα των “κόκκινων” δανείων, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Ο οδικός χάρτης για τις επόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, έως την πρώτη αξιολόγηση που υπολογίζεται περίπου στις 15 Φεβρουαρίου, συζητήθηκε το πρωί της Δευτέρας στην καθιερωμένη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, με την συμμετοχή συνεργατών του και αρμόδιων υπουργών.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη σύσκεψη συζητήθηκαν και διατάξεις του νομοσχεδίου για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, και αναμένεται να υπάρξουν τροπολογίες για ζητήματα των οποίων οι προθεσμίες λήγουν τέλος του έτους.

Επιπλέον, δεν αποκλείεται να συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο με αντικείμενο τον προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου, ενδεχομένως την Τετάρτη, αν και δεν έχει οριστικοποιηθεί.