Τι γυρεύει ο Σόρος στη Ferrari;

Τι γυρεύει ο Σόρος στη Ferrari;
epa04606546 US Investor George Soros arrives at the 51st Security Conference at the Hotel Bayerischer Hof in Munich, Germany, 06 February 2015. During the Security Conference, several dozen Heads of State or Government, Foreign and Interior Ministers meet. EPA/ANDREAS GEBERT

Ο μεγαλοεπενδυτής ποντάρει ορισμένα από τα χρήματά του στη διάσημη αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά κάποιοι παραμένουν ακόμη σκεπτικοί.

Οι μετοχές της Ferrari εκτοξεύτηκαν την Τρίτη έπειτα από την είδηση ότι ο Τζορτζ Σόρος αποφάσισε να ποντάρει στην εταιρεία.

Ενημερωτικό δελτίο του Soros Fund Management αποκάλυψε ότι ο Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής αγόρασε μετοχές αξίας 28 εκατ. ευρώ της Ferrari, με αποτέλεσμα η αξία τους να κερδίζει στο αμερικανικό χρηματιστήριο 8%.

Πλέον ο Σόρος κατέχει το 0,46% της εταιρείας, κάτι το οποίο λαμβάνεται ως σοβαρή ψήφος εμπιστοσύνης για το μέλλον της.

Η Ferrari είχε αντιμετωπίσει το σκεπτικισμό πολλών αναλυτών όταν έπαιρνε την απόφαση να μπει στη Wall Street τον περασμένο Οκτώβριο, καθώς στην ουσία έχασε σχεδόν το ένα τρίτο της μέχρι τότε εκτιμώμενης αξίας της έπειτα από τη πρώτη δημόσια εγγραφή της, με την αξία της μετοχής να διαμορφώνεται στα 52 δολάρια.

Όπως ανέφερε στο Bloomberg ο αναλυτής του IG Group στο Μιλάνο, Βιντσένζο Λόγκο, «η συμμετοχή του Σόρος στη Ferrari στέλνει ένα θετικό μήνυμα στην κοινότητα των επενδυτών».

Σε επικοινωνία του Fortune με την Citigroup, επιβεβαιώθηκε ότι η πρόσφατη «ουδέτερη» προοπτική για την πορεία της μετοχής της Ferrari παραμένει σταθερή. Η τράπεζα είχε ήδη χαμηλώσει την αξία της μετοχής της εταιρείας από τα 37 στα 35 δολάρια από τις 8 Φεβρουαρίου.

Η ιστορική αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται στην κατοχή της οικογένειας Ανιέλι, στην οποία επίσης ανήκει η μητρική εταιρεία Fiat Chrysler. Μέσω της εταιρείας ExorSpA, η ιταλική οικογένεια κατέχει το 23% της Ferrari. Δεύτερος τη τάξει ισχυρότερος μέτοχος της Ferrari είναι το fund T. Rowe Price Group, ενώ ο Σόρος είναι ένατος στη σχετική λίστα.