Τι είναι πιο σημαντικό απ’ την εξυπνάδα σας σε μια συνέντευξη

Τι είναι πιο σημαντικό απ’ την εξυπνάδα σας σε μια συνέντευξη

Αν νομίζετε πως ένα καλό πανεπιστήμιο και οι έπαινοι αρκούν κάνετε λάθος.

Οι περισσότεροι πιστεύουν πως η εξυπνάδα είναι αυτή που μετράει για να σας καλέσουν σε μια συνέντευξη. Λάθος. Ένα βιογραφικό γεμάτο επαίνους και καλά πανεπιστήμια μπορεί να εντυπωσιάσουν εξ αρχής, να σας δώσουν το «εισιτήριο» για την πρώτη φάση των συνεντεύξεων, αλλά δεν είναι αυτά που θα σας εξασφαλίσουν και την επόμενη και γιατί όχι και τη θέση εργασίας.

Δείτε ποια στοιχεία είναι πιο σημαντικά απ’ την… εξυπνάδα σας.

Αφοσίωση στο έργο της εταιρείας

Πιο σημαντικό και απ’ τις ικανότητες είναι να δείχνουν οι υποψήφιοι πως πραγματικά ενστερνίζονται τους στόχους της εταιρείας και θέλουν να συμβάλουν στην επίτευξη τους.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να φανεί αυτό. Αρχικά μέσα απ’ την εμπειρία. Φαίνεται μέσα απ’ τις προηγούμενες θέσεις σας πως ενδιαφέρεστε για τους σκοπούς που εκπροσωπεί η εταιρεία; Τα ενδιαφέροντα σας ταιριάζουν με όσα εκπροσωπεί ή εταιρεία; Ακόμα και αν εργάζεστε εθελοντικά για κάποια παρόμοια εταιρεία, είναι υπέρ σας.

Δείξτε πως είστε αφοσιωμένοι στην εταιρεία και πως θέλετε να γίνετε κομμάτι της ομάδας. Δε χρειάζονται οι υπόλοιποι εργαζόμενοι να σας «μυήσουν» στην κουλτούρα της εταιρείας γιατί τη γνωρίζετε ήδη – και αυτό είναι το δυνατό σας χαρτί!

Δείξτε τόλμη

Κάθε εργαζόμενος θα έρθει κάποια στιγμή αντιμέτωπος με μια δύσκολη κατάσταση στη δουλειά. Ανεξάρτητα με το ποια είναι η αιτία πρέπει να δείξετε πως είστε σε θέση να χειρίζεστε τις στρεσογόνες καταστάσεις και πως μπορείτε να τις επιλύσετε. Αυτό το είδος τόλμης και η πεποίθηση πως «μπορώ να το κάνω» μπορεί εύκολα να γίνει ευδιάκριτο. Πώς; Αρκεί μια ματιά στο βιογραφικό – ένας φοιτητής που δουλεύει ή κάποιος που δε δίστασε να αφήσει μια σίγουρη καριέρα για να κάνει αυτό που πραγματικά θέλει!

Νοημοσύνη και κοινή λογική

Και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά είναι βασικά και πρέπει να συνδυάζονται. Ένα άτομο με υψηλή νοημοσύνη μπορεί να αναλάβει τεχνικά κομμάτια στην εργασία, το άτομο που διαθέτει κοινή λογική μπορεί να χειριστεί τις μικρές λεπτομέρειες μια εργασίας και να μπορεί να ερμηνεύσει όπως πρέπει. Και τα δύο είναι απαραίτητα.

Η νοημοσύνη δεν φαίνεται μόνο απ’ το σε ποιο πανεπιστήμιο σπουδάσατε αλλά μέσα απ’ όσα έχετε καταφέρει. Και όσοι δεν έχουν κοινή λογική και δεν συναισθάνονται τι γίνεται γύρω δε θα πετύχουν τίποτα.