Τι πάει στραβά με το iPhone6;

Τι πάει στραβά με το iPhone6;

Η Apple κατηγορείται ότι ένα εργοστασιακό ελάττωμα στα iPhone 6 έχει προκαλέσει προβλήματα σε χιλιάδες συσκευές.

Απέναντι σε σωρεία κατηγοριών βρίσκεται η Apple, η οποία φαίνεται πως αρνείται να παραδεχτεί ότι ένα «ελάττωμα στον σχεδιασμό» του iPhone 6 και iPhone 6 Plus έχει προκαλέσει προβλήματα σε πολλές συσκευές. Συγκεκριμένα, το πρόβλημα έγκειται στην οθόνη, η οποία φαίνεται να τρεμοπαίζει και εντέλει σταματά να ανταποκρίνεται στην αφή.

Η υπηρεσία iFixit , η οποία βοηθά ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να διορθώσουν τις συσκευές τους, δημοσίευσε πρόσφατα μια εκτενή αναφορά παρέχοντας αναλυτικές λεπτομέρειες σχετικά με το θέμα, την οποία και απέστειλε μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα χιλιάδες μέλη της.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC επικαλούμενο τα στοιχεία της αναφοράς, το πρόβλημα έγκειται στην αποσύνδεση δύο chip από ένα κύκλωμα.

Η iFixit ισχυρίζεται ότι ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός iPhone 6 Plus συσκευών αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα καθώς και ένα μικρότερο ποσοστό iPhone 6 μοντέλων. Και τα δύο είχαν κυκλοφορήσει το 2014.

«Οποιαδήποτε εταιρεία επισκευών κι αν ρωτήσαμε όλες μας είπαν ότι το πρόβλημα είναι πολύ κοινό», αναφέρει η iFixit.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι ένα σπάσιμο στα σημεία συγκόλλησης που χρησιμεύει για τη σύνδεση των δύο chip έχει ως αποτέλεσμα αυτά να χάνουν την επαφή. Τα chip αυτά χρησιμοποιούνται ώστε η συσκευή να «αντιλαμβάνεται» τις κινήσεις αφής που γίνονται στην οθόνη.

Η iFixit προτείνει ότι οι κάτοχοι των συγκεκριμένων συσκευών που αντιμετωπίζουν το εν λόγω πρόβλημα μπορούν να διορθώσουν μόνοι τους τη δυσλειτουργία πιέζοντας προς τα κάτω την οθόνη ή περιστρέφοντας τη συσκευή, προκαλώντας έτσι την επανασύνδεση των chip. Ωστόσο, αναφέρεται ότι ακόμα και αυτό κάποια στιγμή σταματά να είναι αποτελεσματικό.

Μέχρι στιγμής η Apple δεν έχει προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με τις κατηγορίες.