Τι περιλαμβάνει η νέα συλλογή της ΙΚΕΑ, Bygglek, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη Lego

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στη σουηδική πολυεθνική οικιακού εξοπλισμού «ανέκαθεν πιστεύουμε στη δύναμη του παιχνιδιού» τονίζει ο σχεδιαστής Andreas Fredriksson.

Όπου οι μεγάλοι βλέπουν ένα αχούρι, τα μικρά βλέπουν ένα περιβάλλον για δημιουργία. Δύο πασίγνωστες σκανδιναβικές εταιρείες, η μία, οικιακού εξοπλισμού και η δεύτερη, παιχνιδιών συνεργάστηκαν για να γεφυρώσουν αυτό το χάσμα αντίληψης: παρουσίασαν τη σειρά κουτιών αποθήκευσης Bygglek των οποίων τα καπάκια και οι πλευρές είναι καλυμμένες με καρφάκια ώστε τα μικρά να χρησιμοποιήσουν αυτές τις επιφάνειες ως καμβά για τις δικές τους ευφάνταστες δημιουργίες.

Η συλλογή- ένα σετ τριών μικρών κουτιών και δύο σετ μεγαλύτερων- στοχεύει στο «να ενθαρρύνει το παιχνίδι και να εμφυσήσει μεγαλύτερο πνεύμα διασκέδασης» στη μονότονα επαναλαμβανόμενη διαδικασία τακτοποίησης και οργάνωσης του σπιτιού. Εργαλείο της είναι ένα κουτί Lego– το κουτί έχει κατασκευάσει η IKEA– που είναι και πλατφόρμα «οικοδομικής δραστηριότητας» με τα γνωστά κυβάκια αλλά και χώρος αποθήκευσής τους.

Στη σουηδική πολυεθνική οικιακού εξοπλισμού «ανέκαθεν πιστεύουμε στη δύναμη του παιχνιδιού» τονίζει ο σχεδιαστής Andreas Fredriksson. Από την πλευρά του, ο σχεδιαστής στο δανέζικο όμιλο παιχνιδιών Rasmus Buch Løgstrup εξηγεί στο Dezeen ότι η σειρά Bygglek «βοηθά στο να δημιουργηθεί χώρος για περισσότερο παιχνίδι στην καθημερινότητα- τροφοδοτώντας τη δημιουργικότητα και κάνοντας εφικτό να διασκεδάζουν περισσότερο τα μέλη της οικογένειας μαζί».

Σχετικά άρθρα