Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα νέα iPhone 7 και iPhone 7 Plus

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα νέα iPhone 7 και iPhone 7 Plus
epa05529364 The new Apple iPhone 7 with no headphone jack during the product viewing after the Apple launch event at the Bill Graham Civic Auditorium in San Francisco, California, USA, 07 September 2016. Media reports indicate an expected launch of several new products including a new iPhone, new Apple Watch, and new operating systems. EPA/MONICA DAVEY

Ύστερα από μήνες αναμονής και φημών, η Apple παρουσίασε επιτέλους τα επόμενα iPhone της.

του Ντον Ράιζινγκερ

Ο τεχνολογικός γίγαντας αποκάλυψε το iPhone 7 και το iPhone 7 Plus σε ένα ειδικό event για τους δημοσιογράφους στο Σαν Φρανσίσκο, χθες Τετάρτη.

Όπως αναμενόταν, το iPhone 7 είναι ελάχιστα αλλαγμένο, σχεδιαστικά, σε σχέση με τον προκάτοχό του, το iPhone 6s, αλλά προσφέρει καλύτερες επιδόσεις χάρη στα ισχυρότερα εσωτερικά του μέρη.

Το iPhone 7 έρχεται σε εκδόσεις των 32, 128 και 256 GB αποθηκευτικού χώρου, και στις ΗΠΑ η τιμή του ξεκινάει από τα 649 δολάρια. Το iPhone 7 Plus προσφέρει τον ίδιο αποθηκευτικό όγκο.

Οι προ-παραγγελίες και για τις δύο συσκευές θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου και οι συσκευές θα αρχίσουν να αποστέλλονται στις 16 Σεπτεμβρίου.

Το νέο iPhone παραπέμπει σχεδιαστικά στο iPhone 6s που κυκλοφόρησε πέρυσι αλλά συνοδεύεται από ένα αλουμινένιο σώμα που προσφέρει ένα «μαύρο γυαλιστερό φινίρισμα».

Επίσης, οι φήμες που έλεγαν ότι η Apple θα ξεφορτωνόταν την υποδοχή για ακουστικά αποδείχθηκαν αληθινές. Στη θέση της, στη βάση της συσκευής, υπάρχουν δύο ηχεία. Για την αντικατάσταση των ακουστικών, η Apple ανακοίνωσε τα νέα ασύρματα ακουστικά Air Pods, τα οποία θα κυκλοφορήσουν στα τέλη Οκτωβρίου και θα κοστίζουν 159 δολάρια. Τα Air Pods θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο ως ασύρματα ακουστικά για να ακούει ο χρήστης μουσική, όσο και ως μικρόφωνο για τηλεφωνική συνομιλία.

Η Apple, η οποία έχει πουλήσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο iPhone παγκοσμίως, σχεδίασε εκ νέου το κουμπί ‘home’ του iPhone ώστε αυτό να μπορεί να αντιδρά βάσει της πίεσης που ασκεί κάποιος πάνω του. Επίσης, η συσκευή δονείται ελαφρά κάθε φορά που ενεργοποιείται μια λειτουργία.

Σημειώστε ότι η Apple περιέγραψε το νέο iPhone ως ανθεκτικό στο νερό και στη σκόνη.

Οι χρήστες θα βρουν και μια βελτιωμένη κάμερα που συνοδεύεται από οπτική σταθεροποίηση εικόνας και καλύτερους αισθητήρες. Επίσης, για υψηλότερης ποιότητας φωτογραφίας, η Apple προσφέρει κάμερα διπλού φακού στο μεγαλύτερο μοντέλο iPhone 7 Plus, το οποίο έχει οθόνη 5,5 ιντσών.

iphone-7-2

Ως προς τις επιδόσεις, ο τετραπύρηνος επεξεργαστής A10 Fusion προσφέρει περισσότερη ισχύ και μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας. Σύμφωνα με την Apple, ο επεξεργαστής είναι 40% ταχύτερος από τον Α9 στο iPhone 6s και δύο φορές ταχύτερος από τον αντίστοιχο στο iPhone 6. Και οι επιδόσεις γραφικών της συσκευής είναι 240 φορές καλύτερες από εκείνες του αρχικού iPhone το 2007 και θα προσφέρουν επιδόσεις στο gaming που θα μπορούν να συγκριθούν με κονσόλες όπως το Xbox.

Η εταιρεία έσπευσε να σημειώσει ότι το iPhone 7 έχει 14 ώρες διάρκεια μπαταρίας με ασύρματη σύνδεση ενώ το iPhone 7 Plus έχει 15 ώρες. Και τα δύο μοντέλα προσφέρουν τη μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας στην ιστορία των iPhone.

Τελικά, το iPhone 7 επιβεβαιώνει πολλές από τις φήμες που έλεγαν ότι θα έμοιαζε με το iPhone 6. Πολλοί αναλυτές, πλέον, προβλέπουν ότι το νέο iPhone – πιθανώς το iPhone 8 που αναμένεται το 2017 – θα αποτελέσει τη μεγάλη αναβάθμιση που θα περιλαμβάνει νέα τεχνολογία , ίσως κυρτή οθόνη, και έναν εντελώς νέο σχεδιασμό με γυάλινο σώμα.

Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το νέο iPhone 7