Τι «ψάχνει» η Oracle στην Ελλάδα

Τι «ψάχνει» η Oracle στην Ελλάδα
Photo:

Τα σχέδια περί δημιουργίας κέντρου ανάπτυξης λογισμικού cloud στην Ελλάδα δημιουργούν προσδοκίες στην αγορά.

«Ψήφο εμπιστοσύνης» στην ελληνική αγορά δίνει η Oracle μετά την επίσημη ανακοίνωσή της ότι προτίθεται να δημιουργήσει ένα διεθνές κέντρο ανάπτυξης στη χώρα μας που θα συνοδευτεί και από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Όπως αναφέρει στο fortunegreece.com, ο Country Leader Oracle Ελλάς & Cluster Leader Ελλάδας, Κύπρου, Μάλτας, Αλβανίας, Κοσόβου & ΠΓΔΜ, Αντώνης Μονοκρούσος, στόχος της γνωστής πολυεθνικής είναι να καταστεί ο Νο 1 προμηθευτής cloud λύσεων παγκοσμίως, μιας τεχνικής υπηρεσίας που καταγράφει ανοδική πορεία εντάσσοντας στο πελατολόγιό της δημόσιους οργανισμούς, επιχειρήσεις και ιδιώτες. «Η Oracle έχει επενδύσει πολλά δισεκατομμύρια τόσο σε έρευνα και ανάπτυξη όσο και σε εξαγορές ώστε να εξασφαλίσει την πληρότητα των cloud λύσεων της, οι οποίες πλέον καλύπτουν όλο της το χαρτοφυλάκιο, από τον εξοπλισμό και την τεχνολογική υποδομή μέχρι τις επιχειρηματικές εφαρμογές, καθώς και όλες τις εκδοχές του cloud – δημόσιο, ιδιωτικό και υβριδικό».

Τα ευχάριστα νέα είναι πως η ομάδα που στελεχώνει την Oracle στην Ελλάδα βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση δέκα μηχανικών για το κέντρο ανάπτυξης της Αθήνας, με την προοπτική ο αριθμός τους να αυξηθεί σταδιακά όσο θα μεγαλώνει το project. «Πρόκειται για μια διεθνή επένδυση σε εξέλιξη, στην αιχμή της τεχνολογίας του μέλλοντος, στην οποία η Ελλάδα έχει ήδη ενταχθεί. Η Oracle επέλεξε την Ελλάδα καθώς στο εσωτερικό της βρήκε το μοναδικό συνδυασμό υψηλής ποιότητας δεξιοτήτων ανάπτυξης λογισμικού και διαχείρισης συστημάτων, σε μεγάλη συγκέντρωση, στους Έλληνες μηχανικούς, γι’ αυτό και το Ελληνικό κέντρο ανάπτυξης είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σε αριθμό εργαζομένων».

Στους παράγοντες που έπαιξαν εξίσου σημαντικό ρόλο για την εστίαση της μητρικής στην ελληνική αγορά ήταν, σύμφωνα με τον κ. Μονοκρούσσο, η επιτυχημένη, και με σημαντικό περιφερειακό ρόλο, παρουσία της ελληνικής θυγατρικής. «Η Oracle στην Ελλάδα υποστηρίζει για περισσότερα από 26 χρόνια τους σημαντικότερους οργανισμούς και επιχειρήσεις της ελληνικής αγοράς, ενώ το 50% περίπου του ανθρώπινου δυναμικού της κατέχει περιφερειακούς ρόλους αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και την εμπειρία του στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (ΕΜΕΑ). Τέλος, η γεωγραφική θέση της χώρας μας, μεταξύ ΗΠΑ και Ινδίας, διευκολύνει σημαντικά την 24/7 λειτουργία αυτής της ομάδας».

Σε κάθε περίπτωση η μητρική εταιρεία, με παρουσία σε 145 χώρες του εξωτερικού, παρακολουθεί στενά τις οικονομικό-πολιτικές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα της κρίσης και έχει επιλέξει μια πολιτική στήριξης των πελατών και των αγορών που το έχουν ανάγκη. Μάλιστα ο κ. Μονοκρούσσος τονίζει πως η διοίκηση της Oracle δεν αντιδρά σπασμωδικά και δεν προβαίνει σε κινήσεις βραχυχρόνιου χαρακτήρα. «Έχουμε υποχρέωση να είμαστε δίπλα στους πελάτες και στους συνεργάτες μας. Άλλωστε, η παρουσία μας στην Ελλάδα με μια θυγατρική η οποία, όχι μόνο δεν έχει μειώσει το μέγεθός της όλα αυτά τα χρόνια αλλά, ενισχύεται και από ένα νέο κέντρο ανάπτυξης και διευρύνει συνεχώς το ρόλο της στην περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής & Αφρικής (ΕΜΕΑ), με περίπου το 50% των ανθρώπων της να κατέχουν περιφερειακές θέσεις, δείχνει ότι ευκαιρίες ανάπτυξης υπάρχουν πάντα και παντού».

Η ανάγκη της να βρεθεί ένα βήμα μπροστά από τις τεχνολογικές εξελίξεις, ήταν αυτή που οδήγησε την Oracle στο να επενδύσει τα τελευταία χρόνια στη λειτουργία πέντε διεθνών κέντρων ανάπτυξης cloud στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ινδία, την Ολλανδία, και στην Ελλάδα. Συνολικά στα πέντε κέντρα απασχολούνται ήδη 57 μηχανικοί λογισμικού, 25 από τους οποίους είναι Έλληνες – 13 εργάζονται στην Αθήνα και 12 στα κέντρα της Ολλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.