Τι ψάχνουν οι Έλληνες με μανία στο διαδίκτυο;

Τι ψάχνουν οι Έλληνες με μανία στο διαδίκτυο;

Έρευνα καταγράφει με ποια προϊόντα έχουν εμμονή οι χρήστες ανά χώρα.

Κολλημένοι με τον γάμο φαίνεται πως είναι οι Έλληνες σύμφωνα με έρευνα, την οποία διεξήγαγε η ιστοσελίδα Fixr.com, η οποία και καταγράφει με ποια προϊόντα έχουν εμμονή οι χρήστες ανά χώρα.

Η έρευνα βασίζεται στο ιστορικό του χρήστη στη Google και αν και αναπαράγει αρκετά στερεότυπα για χώρες και λαούς , οι χάρτες έχουν το ενδαιφέρον τους.

Για παράδειγμα στη Ρωσία θέλουν να μάθουν πόσο κοστίζει μία βόλτα με ένα MIG, στη Νότιο Κορέα το κόστος της ρινοπλαστικής και στην Ελλάδα το κόστος του γάμου.

Σε άλλες χώρες, όπως η Μαυριτανία ενδιαφέρονται περισσότερο για το κόστος ενός σκλάβου, ενώ, οι Βραζιλιάνοι «καίγονται» για το κόστος της πορνείας και οι Γερμανοί για τη μπύρα.

«Κοιτώντας μερικές δημοφιλείς αναζητήσεις Google στον κόσμο, αποκαλύπτονται μπροστά στα μάτια σου πολιτισμικές διαφορές, αλλά και κάποια κοινά. Επίσης, παίρνουμε μια εικόνα των περίεργων πραγμάτων που σκέφτονται οι άνθρωποι όταν είναι μόνοι», αναφέρει η ιστοσελίδα.

Οι Ρώσοι φαίνεται να ενδιαφέρονται να μάθουν πόσο κοστίζει να πετάξεις ένα πολεμικό αεροσκάφος, ενώ οι Ιρανοί δείχνουν ενδιαφέρον να πουλήσουν το νεφρό τους. Στη Νότιο Κορέα φαίνεται πάλι να υπάρχει μια εμμονή με τις αισθητικές επεμβάσεις, ενώ στην Κίνα «διψάνε» για προϊόντα της Apple.

Δείτε το χάρτη

europe-1-1