Τι σημαίνει για την Tesla η επίσκεψη Έλον Μασκ στο Πεκίνο – Πώς «ξεκλειδώνει» την αυτοκινητοβιομηχανία

Τι σημαίνει για την Tesla η επίσκεψη Έλον Μασκ στο Πεκίνο – Πώς «ξεκλειδώνει» την αυτοκινητοβιομηχανία
epa10857328 A stack of US writer Walter Isaacson's book ‘Elon Musk’ is on display at a Barnes & Noble store in Glendale, California, USA, 12 September 2023. The book about US entrepreneur Elon Musk goes on sale in the US. EPA/ETIENNE LAURENT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η... αναδίπλωση των ελεγκτικών αρχών και η λειτουργία Full Self Driving.

Οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν την κατάργηση των περιορισμών που είχαν επιβάλει στα αυτοκίνητα της Tesla, καθώς τα οχήματα της εταιρείας που κατασκευάζονται στην Κίνα πέρασαν με επιτυχία τους αυστηρούς ελέγχους ασφάλειας της χώρας.

Αυτή η ανακοίνωση έγινε ταυτόχρονα με την απρόσμενη επίσκεψη του διευθύνοντος συμβούλου της Tesla, Elon Musk, στο Πεκίνο, όπου προγραμματίστηκε να συναντηθεί με τον κινέζο πρωθυπουργό Li Qiang, κατά τη διάρκεια της πρώτης μεγάλης αυτοκινητοβιομηχανικής έκθεσης στην πόλη μετά από τέσσερα χρόνια.

Παρότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Tesla αποτελούν μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές στην Κίνα, κάποιες κρατικές αρχές είχαν επιβάλει περιορισμούς λόγω ανησυχιών σχετικά με τη δυνατότητα συλλογής δεδομένων από την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το δελτίο Τύπου της Tesla δεν αποκάλυψε ποιες τοπικές αρχές κατάργησαν τους περιορισμούς. Ωστόσο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε ανακοινώσει νωρίτερα φέτος μια έρευνα σχετικά με τυχόν κινδύνους για την εθνική ασφάλεια που μπορεί να αποτελέσουν τα εισαγόμενα αυτοκίνητα από την Κίνα.

Πέραν αυτού, πολλά νέα ηλεκτρικά οχήματα από διάφορες κινεζικές εταιρείες πέρασαν επίσης τους αυστηρούς ελέγχους ασφάλειας δεδομένων, σύμφωνα με δηλώσεις της Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων της Κίνας και της Τεχνικής Ομάδας Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης του Εθνικού Δικτύου Υπολογιστών/Κέντρου Συντονισμού της Κίνας.

Τέλος, η επίσκεψη του Μασκ στην Κίνα αύξησε τις προσδοκίες για την άμεση διάθεση της λειτουργίας Full Self Driving της Tesla στη χώρα. Παρόλα αυτά, η κυκλοφορία μιας εποπτευόμενης έκδοσης του λογισμικού στην Κίνα φαίνεται απίθανη, καθώς υπάρχουν προκλήσεις σχετικά με την τοπική λειτουργία του λογισμικού ως ξένης εταιρείας στην Κίνα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας Junheng Li.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: