Τι σημαίνουν τα ονόματα των προϊόντων ΙΚΕΑ;

Τι σημαίνουν τα ονόματα των προϊόντων ΙΚΕΑ;
Trollies are seen outside an IKEA store in Wembley, north London January 28, 2015. IKEA Group, the world's biggest furniture retailer, posted on Wednesday a fiscal full-year net profit that was unchanged from the year before and said the European market continued to improve. REUTERS/Neil Hall (BRITAIN - Tags: BUSINESS) - RTR4NAI0 Photo:

Πλέον, υπάρχει ένα λεξικό και γι’ αυτά.

της Emily Price

Snitta, Solvar, Jerrik – όταν περπατάτε στους διαδρόμους του Ikea της πόλης σας, το πιθανότερο είναι ότι θα συναντήσετε και τις τρεις αυτές λέξεις, και πολλές άλλες.

Αλλά τι σημαίνουν;

Όλα τα ονόματα των προϊόντων του IΚΕΑ είναι σουηδικά, αλλά αν δεν μιλάτε τη γλώσσα, δεν θα καταλάβετε ποτέ ότι το σετ κρεβατοκάμαρας Malm σημαίνει «προάστιο» ή ότι το Fartyg παραπέμπει σε πλοίο.

Τα ονόματα του IΚΕΑ συνήθως είναι κανονικές σουηδικές λέξεις, κύρια ονόματα, ή ονόματα περιοχών. Ο θαυμαστής του IΚΕΑ, Lars Petrus, πήρε τα ονόματα όλων των προϊόντων του IKEA και προσπάθησε να ανακαλύψει τι σημαίνει το καθένα απ’ αυτά.

Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε τους ορισμούς που προέκυψαν για να δημιουργήσει το “The IΚΕΑ Dictionary”, δηλαδή το …«Λεξικό του IΚΕΑ».

Πρόκειται για ένα διαδικτυακό λεξικό που περιέχει μόνο τις σημασίες των ονομάτων των προϊόντων του IKEA – ή τουλάχιστον αυτό που νομίζει ο Petrus ότι σημαίνει κάθε όνομα.

Είστε περίεργος για το περιεχόμενο των ονομάτων των επίπλων που βρίσκονται στην κρεβατοκάμαρά σας; Μπορείτε να μελετήσετε και τα 1362 προϊόντα στο ανοιχτό λεξικό του Petrus.

Και αν μιλάτε σουηδικά, ίσως μπορείτε να τον βοηθήσετε με 130 ονόματα, τις σημασίες των οποίων συνεχίζει να αναζητά!