Τη θανατική ποινή επέβαλε σε 26 ανθρώπους δικαστήριο της Αιγύπτου

Τη θανατική ποινή επέβαλε σε 26 ανθρώπους δικαστήριο της Αιγύπτου

Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για την πραγματοποίηση επιθέσεων στη διώρυγα του Σουέζ.

Την εσχάτη των ποινών απένειμε σήμερα δικαστήριο της Αιγύπτου σε 26 άτομα για τον σχεδιασμό επιθέσεων σε πλοία που διαπλέουν τη διώρυγα του Σουέζ. Οι κατηγορούμενοι που δικάστηκαν ερήμην τους εις θάνατο, κρίθηκαν ένοχοι για «σύσταση και διοίκηση τρομοκρατικής οργάνωσης που είχε στόχο την πραγματοποίηση επιθέσεων εναντίον ανθρώπων, πλοίων που διαπλέουν τη διώρυγα του Σουέζ και την προσβολή της εθνικής ενότητας», δήλωσε ανώτερη δικαστική πηγή. Το δικαστήριο έκρινε επίσης ένοχους τους κατηγορούμενους για κατασκευή και χρήση πυραύλων και εκρηκτικών.

Η καταδικαστική αυτή απόφαση -που πρέπει να επικυρωθεί στα μέσα Μαρτίου από τον ανώτατο ισλαμικό μουφτή, προτού εφαρμοστεί- έρχεται μία μόλις ημέρα μετά τη δήλωση του μετά του νέου υποψηφίου για την πρωθυπουργία της χώρας, Ιμπραήμ Μαχλάμπ, πως πρόκειται να «συνθλίψει την τρομοκρατία σε όλες τις γωνιές της χώρας».

Χτες ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου Χάζεμ αλ Μπεμπλάουι ανακοίνωσε αιφνιδίως σήμερα την παραίτηση της κυβέρνησης του, η οποία είχε διοριστεί τον Ιούλιο, μετά την ανατροπή του εκλεγμένου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και τελούσε με τη στήριξη του αιγυπτιακού στρατού.

Διαβάστε ακόμη: Αιφνίδια παραίτηση της κυβέρνησης της Αιγύπτου