Τι βλέπει ο «γκουρού» των αγορών για την Ελλάδα

Τι βλέπει ο «γκουρού» των αγορών για την Ελλάδα

Ο Πρεμ Γουάτσα συναντήθηκε με το ελληνικό οικονομικό επιτελείο και εξέφρασε τη δική του άποψη για την πορεία της χώρας.

Αισιόδοξος για την πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, στην οποία θα είναι μακροπρόθεσμος επενδυτής, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings, ο Πρεμ Γουάτσα, αμέσως μετά τη συνάντησή του, στο υπουργείο Οικονομικών, με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Ο κ. Γουάτσα προέβλεψε πολύ θετικά στοιχεία στο μέλλον για τον ελληνικό τουρισμό, σταδιακή μείωση της ανεργίας και «νέα κεφάλαια, στα επόμενα χρόνια, στην ελληνική αγορά», προσθέτοντας, πάντως, ότι «είμαστε μακροπρόθεσμοι επενδυτές, αλλά για να πάει καλά η Eurobank, πρέπει να πάει καλά η Ελλάδα». Ευχαρίστησε, τέλος, τον κ. Στουρνάρα και την επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Αναστασία Σακελλαρίου, «οι οποίοι υπερέβησαν εαυτούς για να μας βοηθήσουν».

Προσφωνώντας τον κ. Γουάτσα, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι ο επικεφαλής του καναδικού fund «είδε πίσω από τα νούμερα και έδειξε εμπιστοσύνη στην Ελλάδα, όπως και στην Ιρλανδία, ότι θα βγει από την κρίση. Απέδειξε ότι πιστεύει σε αυτό που κάνουμε».

Σημειώνεται ότι η Fairfax Financial Holdings κατέχει το πλειοψηφικό ποσοστό στη Eurobank Properties, το 4,253% της Μυτιληναίος, ενώ απέκτησε το Praktiker Hellas και πρόσφατα, μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, κατέχει το 8,77% της Eurobank.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: 

Ο μεγαλοεπενδυτής που «αγαπάει» την Ελλάδα συναντάει τον Γ. Στουρνάρα

Fairfax και Capital κατέχουν πλέον σημαντικά ποσοστά στη Eurobank

Οι «ριψοκίνδυνες συμφωνίες» της Fairfax στην Ελλάδα