Οι «ριψοκίνδυνες συμφωνίες» της Fairfax στην Ελλάδα

Οι «ριψοκίνδυνες συμφωνίες» της Fairfax στην Ελλάδα

Καναδική εφημερίδα αναφέρει τις δυναμικές επεκτάσεις της εταιρείας.

Σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Armina Ligaya για την καναδική εφημερίδα National Post με τίτλο «Ο Prem Watsa δρέπει τα οφέλη ριψοκίνδυνων συμφωνιών», γίνεται αναφορά στις αποδόσεις των επενδύσεων του Prem Watsa, επικεφαλής της Fairfax, σε Ελλάδα και Ιρλανδία τονίζοντας ότι ο ίδιος έχει αποκομίσει κέρδη εκεί που πολλοί άλλοι θα δίσταζαν να επενδύσουν.

Ειδικότερα υπογραμμίζεται ότι στην περίπτωση της Ελλάδας η Fairfax θα προχωρήσει στην επένδυση περισσότερων των 2 δισ. δολαρίων στην Eurobank αφού το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ενέκρινε την πρόταση της Fairfax, η οποία βρέθηκε επικεφαλής ομίλου διεθνών επενδυτών για την Eurobank που περιλαμβάνουν τις Capital Research and Management, Wilbur Ross, Fidelity, καθώς επίσης και τις καναδικές εταιρείες Mackenzie Financial και Brookfield Asset Management.

Τονίζεται ότι «η επένδυση στην τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελλάδας είναι το πιο πρόσφατο σημάδι μίας αυξανόμενης εμπιστοσύνης από τις δυνάμεις της αγοράς στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας ύστερα από μία ύφεση που έθεσε σε κίνδυνο την Ευρωζώνη συνολικά και προκάλεσε δάνεια διάσωσης από το ΔΝΤ και άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Επιπλέον αναπαράγονται δηλώσεις της επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, κας Αναστασίας Σακελλαρίου, σύμφωνα με τις οποίες «το συνεχιζόμενο ισχυρό ενδιαφέρον από ποιοτικούς επενδυτές στις ελληνικές τράπεζες υπογραμμίζει την ισχυρή πρόοδο που έχει επιτευχθεί στον ελληνικό τραπεζικό τομέα», οι οποίες αναπαράγονται με έντονα γράμματα σε ειδικό πλαίσιο εντός της έντυπης μορφής του άρθρου.

Επισημαίνεται ότι για την Fairfax η επένδυση στην Eurobank είναι η τρίτη στη σειρά, σε σχέση με την Ελλάδα, ύστερα από αυτές στην Μυτιληναίος και το τμήμα της Eurobank που ασχολείται με τον κτηματομεσιτικό τομέα.

Τέλος, αναφορές γίνονται στις επενδυτικές δραστηριότητες του κ. Watsa στην Ιρλανδία καθώς και στην έκφραση εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του που λειτουργεί ως πόλος έλξης για συνεργασία με εταιρείες όπως η Wilbur Ross.

Διαβάστε ακόμη: O Καναδός που λατρεύει τις έξυπνες επενδύσεις μπαίνει στην Eurobank