Τι «βλέπουν» οι Ρώσοι για τον νικητή των εκλογών στην Ελλάδα

Τι «βλέπουν» οι Ρώσοι για τον νικητή των εκλογών στην Ελλάδα
Greek Prime Minister Alexis Tsipras (L) speaks with Russian President Vladimir Putin during a session of the St. Petersburg International Economic Forum 2015 (SPIEF 2015) in St. Petersburg, Russia, June 19, 2015. Greece's debt crisis is a problem for all of Europe and the European Union faces a choice between showing solidarity with Greece or sticking to austerity policies that lead nowhere, Tsipras said on Friday. REUTERS/Mikhail Klimentyev/RIA Novosti/Kremlin ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED, EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS - RTX1H9GQ

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κυβερνών κόμμα στην Ελλάδα και μετά τις επόμενες εκλογές, εκτιμά ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών της ρωσικής Άνω Βουλής Κονσταντίν Κοσατσιόφ.

Την πρόγνωσή του, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κυβερνών κόμμα στην Ελλάδα, «κόμμα της πλειοψηφίας» και μετά τις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα, εξέφρασε στο κρατικό πρακτορείο ΤΑΣΣ ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών της ρωσικής Άνω Βουλής, Κονσταντίν Κοσατσιόφ, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Η παραίτηση του Έλληνα πρωθυπουργού «κατά κανένα τρόπο δεν μαρτυρά ότι ο Α.Τσίπρας παύει να διεκδικεί την εξουσία. Το αντίθετο, είναι ένας τακτικός ελιγμός ώστε να ενισχύσει τις θέσεις του στην εξουσία», είπε ο Ρώσος γερουσιαστής, επισημαίνοντας ότι «στους σημερινούς δύσκολους καιρούς για την Ελλάδα, για τον Α.Τσίπρα είναι σε κρίσιμο βαθμό σημαντική μια δική του πλειοψηφία στην Βουλή, στην οποία θα μπορούσε να βασιστεί. Τώρα τέτοια πλειοψηφία δεν έχει, είτε είναι παραπαίουσα».

Κατά την εκτίμηση του Ρώσου κοινοβουλευτικού, ο πληθυσμός της Ελλάδας υποστηρίζει τη γραμμή του πρωθυπουργού, «ώστε ως το τέλος να ‘παζαρεύει’ με την ΕΕ για τις, κατά μέγιστο τρόπο, ευνοϊκές για την Ελλάδα συνθήκες εξόδου από την κρίση, και να υποχωρεί μόνο όταν δεν έχουν μείνει άλλες εναλλακτικές».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ