Τηλεδιασκέψεις; Μη χάνετε άλλο χρόνο

Τηλεδιασκέψεις; Μη χάνετε άλλο χρόνο

Πως να κάνετε τις τηλεφωνικές κλήσεις για δουλειά όσο πιο σύντομες γίνεται. 

Ανήκετε στην ομάδα των εργαζομένων που αναγκάζονται να μιλάνε στο τηλέφωνο ή στο Skype με συνεργάτες που βρίσκονται σε άλλες περιοχές; Εάν ναι, σας καταλαβαίνουμε.

Δεδομένου πως μια απλή κλήση μπορεί να επιφέρει προβλήματα λόγω απόστασης και κακού σήματος, είναι αυτονόητο πόσο πιο δύσκολο γίνεται όταν το τηλεφώνημα πρόκειται για επαγγελματικούς σκοπούς.

Έχουμε τους τρόπους για να κάνετε τα τηλεφωνήματα αυτά πιο σύντομα:

1. Βεβαιωθείτε πως το τηλεφώνημα πρέπει να γίνει απαραιτήτως

Ρωτήστε τον συνεργάτη εάν μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων για να παρθεί μια απόφαση.

2. Περιορίστε τους συμμετέχοντες

Όσοι περισσότεροι συμμετέχουν σε μια βιντεοκλήση τόσο δυσκολότερο είναι να ειπωθούν καθαρά οι απόψεις και όλοι να πάρουν τον λόγο.

3. Τηρήστε ένα χρονοδιάγραμμα

Ξεκαθαρίστε από την αρχή πως διαθέτετε συγκεκριμένο χρόνο για να πραγματοποιήσετε την κλήση ώστε να μην μπορούν οι συμμετέχοντες να μακρηγορήσουν και να μιλάνε ασταμάτητα!

4. Χρησιμοποιείστε ονόματα

Σε συζητήσεις που συμμετέχουν πολλά άτομα είναι απαραίτητο να απευθύνεστε ονομαστικά στον καθένας ώστε να μην υπάρχουν συγχύσεις και απαντάει ο καθένας.

5. Βάλτε όρια

Θέστε από την αρχή ένα χρονικό όριο μέσα στο οποίο μπορεί ο καθένας να αναλύει την άποψη του. Δε χρειάζεται να γίνετε αγενείς απλά, όταν τελειώνει ο χρόνος υπενθυμίστε το στον ομιλητή, όπως κάνουν στα debates.

6. Δημιουργήστε νέο παράθυρο για τα σχόλια

Με κάποιους από τους συμμετέχοντες μπορεί να έχετε πιο στενές σχέσεις και να θέλουν να σχολιάσουν τα λεγόμενα των υπολοίπων. Δε χρειάζεται να χάσετε άλλο χρόνο μετά το τέλος της συζήτησης, ένα νέο παράθυρο θα σας βοηθήσει να το κάνετε εκείνη τη στιγμή «κρυφά».

7. Μη χάνετε χρόνο για να εξηγήσετε το θέμα της συζήτησης

Ένας από τους λόγους για τους οποίους χάνετε πολύ χρόνο είναι για να εξηγήσετε στον άλλον τι θα συζητηθεί. Μη το κάνετε. Στείλτε ένα ενημερωτικό email από πριν με τα θέματα που πρέπει να λυθούν και περάστε κατ’ ευθείαν στο ζητούμενο.

Διαβάστε ακόμα:

Επτά εξαιρετικές ιδιότητες που ίσως να μην ξέρετε ότι έχετε

Πώς να πάτε καλά σε μια βίντεο-συνέντευξη για δουλειά