Επτά εξαιρετικές ιδιότητες που ίσως να μην ξέρετε ότι έχετε

Επτά εξαιρετικές ιδιότητες που ίσως να μην ξέρετε ότι έχετε

Πατήστε πάνω σε αυτά τα προσωπικά χαρακτηριστικά σας για να γίνετε πιο αποτελεσματικός.

Κάποτε, το κοινωνικο-οικονομικό στάτους θεωρείτο ο πιο σημαντικός προσδιοριστικός παράγοντας για την ανέλιξη ενός ανθρώπου. Σήμερα, όμως, η έμφαση δίδεται σε προσωπικές ιδιότητες. Το όραμα, το πάθος και η αρτιότητα της προσωπικότητας είναι γνωστά στοιχεία ενός ηγέτη. Ιδού εφτά άλλα, λιγότερο γνωστά χαρακτηριστικά, τα οποία μπορείτε να καλλιεργήσετε ώστε να δώσετε ώθηση στην καριέρα σας.

1. Ενσυναίσθηση
Ενσυναίσθηση είναι η ικανότητα να κατανοείτε και να συμμερίζεστε τα συναισθήματα ενός άλλου ανθρώπου. Αυτό είναι τρομερά σημαντικό στον επαγγελματικό χώρο, βοηθώντας σας να διαχειριστείτε συγκρούσεις και προσωπικές σχέσεις. Επίσης, είναι εξίσου σημαντικό και για την κατανόηση των αναγκών των πελατών σας. Οι ηγέτες με ενσυναίσθηση λειτουργούν καλύτερα μέσα στην εταιρεία, και ενισχύουν έτσι τις δραστηριότητές της.

2. Αισιοδοξία
Η αισιοδοξία δεν είναι μόνο το να ελπίζεις, αλλά και το να έχεις εμπιστοσύνη στην παραγωγή επιτυχών αποτελεσμάτων. Βεβαίως, η τυφλή αισιοδοξία δεν είναι καλή, αλλά οι αισιόδοξοι ηγέτες μπορούν να εμπνεύσουν και να κινητοποιήσουν μία ομάδα.

3. Επιείκεια
Κανένας δεν θέλει να έχει ένα αφεντικό που του υπενθυμίζει κάθε λίγο και λιγάκι κάποιο παλιό λάθος του. Οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι σε θέση να λάβουν υπολογισμένα ρίσκα, χωρίς να φοβούνται ότι αυτό θα χρησιμοποιηθεί εναντίον τους αργότερα. Κάτι τέτοιο σκοτώνει τη δημιουργικότητα. Μάθετε λοιπόν πώς να συγχωρείτε σφάλματα, ώστε να καλλιεργείτε την έμπνευση και το κίνητρο.

4. Αλτρουισμός
Αλτρουισμός σημαίνει να νοιάζεσαι για την ευημερία του άλλου. Στις επιχειρήσεις, αυτό μεταφράζεται στο να θες τους άλλους γύρω σου να πηγαίνουν όλο και καλύτερα, να νοιώθουν όλο και καλύτερα, και να αποδίδουν όλο και καλύτερα. Μη ζητάτε και μην παίρνετε όλη την επιβράβευση εσείς.

5. Ευφράδεια
Η ικανότητα πειστικής ομιλίας και γραφής έχει γίνει εξαιρετικά σημαντικό χαρακτηριστικό στην εποχή των ψηφιακών επικοινωνιών. Ο κόσμος περιμένει από τους ηγέτες να επικοινωνούν με το κοινό. Μια εύγλωττη ομιλία μπορεί να κλείσει μια συμφωνία. Ένα καλογραμμένο υπόμνημα μπορεί να εμπνεύσει τους εργαζόμενους. Βελτιώστε την ικανότητα γραφής και ομιλίας για να γίνετε πιο αποτελεσματικός ηγέτης.

6. Οξυδέρκεια
Οξυδέρκεια είναι η ικανότητα της ορθή κρίσης σε σχέση με ανθρώπους, καταστάσεις και αποφάσεις που αφορούν την εταιρεία σας. Ο οξυδερκής ηγέτης ξοδεύει χρόνο για να κατανοήσει ένα πρόβλημα και ελέγχει πολλές πιθανές λύσεις προτού βρει τη σωστή. Σκεφτείτε κριτικά και με διορατικότητα.

7. Ταπεινότητα
Κανένας δεν θέλει να ακούει όλη την ώρα πόσο φοβερός είναι κάποιος άλλος – ιδιαίτερα όταν το λέει κάποιος για τον εαυτό του. Αφήστε τη δουλειά να μιλήσει για σας. Μην πέφτετε στην παγίδα της αυτό-διαφήμισης για καθετί που συμβαίνει. Η αυτοπεποίθηση είναι θαυμάσιο χαρακτηριστικό, αλλά πρέπει να επιδεικνύεται με μέτρο.

Διαβάστε ακόμη:

Επτά επαγγελματικές συμβουλές που δεν σας έδωσε ποτέ κανείς

Η αξία του να είσαι βλάκας στη δουλειά!

Οι οκτώ δικαιολογίες των μη παραγωγικών εργαζομένων