Τηλεφωνική συνομιλία Μητσοτάκη – Φον Ντερ Λάιεν σε εγκάρδιο κλίμα

Τηλεφωνική συνομιλία Μητσοτάκη – Φον Ντερ Λάιεν σε εγκάρδιο κλίμα
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η νέα πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε ικανοποίηση για την ανάληψη της διακυβέρνησης στην Ελλάδα από μια μεταρρυθμιστική κυβέρνηση.

Τηλεφωνική επικοινωνία με την νεοεκλεγείσα πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είχε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού στη συνομιλία τους, η οποία έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τη νέα πρόεδρο του Κολλεγίου των Επιτρόπων για την εκλογή της, ενώ παράλληλα της γνωστοποίησε την πρότασή του να είναι ο Μαργαρίτης Σχοινάς νέος εκπρόσωπος της Ελλάδος στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πρόταση που η κ. φον ντερ Λάιεν χαρακτήρισε εξαιρετική.

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σημείωσε από την πλευρά της, ότι είναι ιδιαίτερα ευτυχής για το γεγονός ότι η έναρξη της θητείας της συμπίπτει με την ανάληψη της διακυβέρνησης στην Ελλάδα από μια μεταρρυθμιστική κυβέρνηση με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο όπως είπε, είναι βέβαιη ότι θα έχει μια εξαιρετική συνεργασία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ