«Time»: Οι 100 άνθρωποι με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο

«Time»: Οι 100 άνθρωποι με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο

Ρεκόρ παρουσίας γυναικών στη φετινή λίστα του αμερικανικού περιοδικού.

Η Τζάνετ Γέλεν, η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Federal Reserve), η ποπ σταρ Μάιλι Σάιρους και η δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου Fox News, Μέγκιν Κέλι είναι μεταξύ των 41 γυναικών που περιλαμβάνονται από το περιοδικό Time στον φετινό κατάλογο των 100 ανθρώπων με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο. Ο αριθμός αυτός αποτελεί ρεκόρ.

Ο κατάλογος, που δόθηκε στη δημοσιότητα, περιλαμβάνει επίσης -για δεύτερη φορά- την τραγουδίστρια Μπιγιονσέ, η οποία είναι και στο εξώφυλλο του περιοδικού και την πρώην υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών και πιθανόν υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του 2016, Χίλαρι Κλίντον, η οποία βρίσκεται στη σχετική λίστα για έβδομη φορά. Η Μπιγιονσέ επιλέχθηκε, όπως αναφέρει το περιοδικό, όχι μόνο για τα επιτεύγματά της ως τραγουδίστρια , αλλά και επειδή η μουσική της συνέβαλε να διεξαχθεί μια παγκόσμια συζήτηση σχετικά με το φεμινισμό καθώς και για άλλα θέματα που αφορούν τις γυναίκες .

Λιγότερο γνωστά γυναικεία ονόματα που βρίσκονται στη σχετική λίστα του περιοδικού Time είναι αυτά της υπουργού Οικονομικών της Νιγηρίας, Νγκόζι Οκόνιο- Ιγουέλα και της Καθλίν Σάλιβαν, πρώην αστροναύτη της NASA, που είναι πλέον επικεφαλής της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας. «Κάθε χρόνο προσπαθούμε να βγάλουμε μια λίστα που δεν είναι απλά μια εικόνα από τους πιο ισχυρούς ή τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη, αλλά από ανθρώπους των οποίων η επιρροή αυξάνεται πραγματικά» δήλωσε η Ραντχίκα Τζόουνς, αναπληρώτρια αρχισυντάκτης του περιοδικού, υπό την εποπτεία της οποίας έγινε η λίστα.

Οι 41 γυναίκες που περιλαμβάνονται στη φετινή 11η κατά χρονική σειρά λίστα του περιοδικού είναι αριθμός ρεκόρ καθώς ξεπερνά το προηγούμενο ποσοστό συμμετοχής των γυναικών στη λίστα του Time το 2012 που ήταν 38.

Μεταξύ των ανδρών που περιλαμβάνονται στον κατάλογο του περιοδικού για τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο, είναι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα και το πρώην στέλεχος της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA), Έντουαρντ Σνόουντεν.

Από τον κόσμο του αθλητισμού, στη λίστα περιλαμβάνονται ο Τζέισον Κόλινς, ο πρώτος παίκτης του ΝΒΑ που δήλωσε ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλος, ο παίχτης του ράγκμπι Ρίτσαρντ Σέρμαν και ο ποδοσφαιριστής Κριστιάνο Ρονάλντο. Τα νεότερα μέλη της λίστας είναι η 16χρονη πακιστανή ακτιβίστρια και υπέρμαχος της εκπαίδευσης των παιδιών και των γυναικών, Μαλάλα Γιουσαφζάι και η 17χρονη επαγγελματίας παίχτρια του γκολφ Λίντια Κο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Διαβάστε ακόμη: «People»: Ομορφότερη γυναίκα του κόσμου η Λουπίτα Νιόνγκο