Τιμή ρεκόρ για τις μετοχές του Facebook

Τιμή ρεκόρ για τις μετοχές του Facebook
Photo:

Πως η εταιρεία κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο των διαφημίσεων σε κινητά και web.

Σε τιμή ρεκόρ έκλεισε η τιμή της μετοχής του Facebook εχθές, επιβεβαιώνοντας την πίστη των επενδυτών πως η εταιρεία θα γίνει μια από τις πιο ισχυρές διαφημιστικές επιχειρήσεις.

Η τιμή της μετοχής ξεπέρασε το ρεκόρ των 81,45 δολαρίων του Δεκεμβρίου και παρουσίασε μια αύξηση της τάξεως του 2,3% φτάνοντας τα 82,75 δολάρια. Σύμφωνα με τους αναλυτές του Bloomberg, τα α δεδομένα αυτά έφτασαν την αξία της εταιρείας στα 232, 4 δις.

Η ανακοίνωση αυτή ήρθε να συμπληρώσει την ήδη σταθερά ανοδική πορεία της εταιρείας, αφού πριν μερικές ημέρες ανακοινώνοντας τα κέρδη του Ιανουαρίου επιβεβαίωσαν τον κυρίαρχο ρόλο του κοινωνικού δικτύου – ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών.

Η εταιρεία προσφέρει πλέον υπηρεσίες διαφήμισης σε κινητά και κατέχει το 69% των αγορών.

Ο Μαρκ Ζούκενμπεργκ έχει ρίξει το βάρος του στο διαφημιστικό κομμάτι βελτιώνοντας το σύστημα παρακολούθησης των χρηστών, ώστε να βγάζουν συμπεράσματα σχετικά με το πόσοι ανταποκρίνονται στις διαφημίσεις και να μπορούν να δίνουν μια ολοκληρωμένη εικόνα στους υπεύθυνους του μάρκετινγκ. Αναλυτές, μάλιστα, προβλέπουν ότι το Facebook θα αυξήσει τα έσοδα του κατά μέσο όρο, κατά 37% φτάνοντας τα 17,1 δισ. δολαρια.