Την ανάδειξη του Bitcoin σε παγκόσμιο νόμισμα προβλέπει ο CEO του Twitter

Την ανάδειξη του Bitcoin σε παγκόσμιο νόμισμα προβλέπει ο CEO του Twitter
Photo:

Ο Jack Dorsey έχει τη δική του θεωρία για το μέλλον των κρυπτονομισμάτων. 

της Lucinda Shen 

Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Jack Dorsey, μίλησε την περασμένη εβδομάδα πολύ ανοιχτά για το Bitcoin. Ενώ ο CEO της J.P. Morgan, Jamie Dimon, βλέπει προοπτικές στο blockchain αλλά θεωρεί ότι το Bitcoin είναι μια φούσκα, ο Dorsey, διευθύνων σύμβουλος του Twitter και της Square, πιστεύει ότι το γνωστό κρυπτονόμισμα θα καταλήξει εν τέλει να αντικαταστήσει όλα τα νομίσματα.

«Ο κόσμος τελικά θα έχει ένα ενιαίο νόμισμα, το Διαδίκτυο θα έχει ένα ενιαίο νόμισμα. Προσωπικά πιστεύω ότι αυτό θα είναι το Bitcoin», δήλωσε ο Dorsey στους Times του Λονδίνου την Τετάρτη. Το χρονοδιάγραμμά του; «Πιθανώς πάνω από δέκα χρόνια, αλλά θα μπορούσε να συμβεί και συντομότερα».

Όλα αυτά έρχονται σε μια στιγμή που η τιμή του Bitcoin – στα 9.000 δολάρια – παραμένει κάτω από το ιστορικό υψηλό των 20.000 δολαρίων που καταγράφηκε σε μερικά ανταλλακτήρια τον περασμένο Δεκέμβριο.

Το όνομα του Dorsey έχει αρχίσει να συζητιέται ολοένα και περισσότερο στους κύκλους των κρυπτονομισμάτων τους τελευταίους μήνες, με την εταιρεία του, τη Square, να επιτρέπει πλέον την αγορά και πώληση Bitcoin στην εφαρμογή της. Επίσης, ο ίδιος προχώρησε πρόσφατα σε μια επένδυση στην εταιρεία Lightning Labs.

Με τα σημερινά δεδομένα, ωστόσο, οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ δεν θεωρούν το Bitcoin, ως έχει σήμερα, ως νόμισμα. Μερικοί επενδυτές κρυπτονομισμάτων, όπως ο Mark Cuban, συμφωνούν – θεωρώντας το ως μέσο αποθήκευσης αξίας ή συλλεκτικό στοιχείο.

Άλλοι παρατηρητές, συμπεριλαμβανομένης της Goldman Sachs, ισχυρίζονται ότι ενώ τα ψηφιακά νομίσματα έχουν έρθει για να μείνουν, το Bitcoin είναι απίθανο να είναι ένα απ’ αυτά.

«Τελικά, νομίζω ότι θα εμφανιστούν νέα κρυπτονομίσματα, αλλά φυσικά ο χρόνος θα το πει», δήλωσε ο επικεφαλής Παγκόσμιας Έρευνας Επενδύσεων της Goldman Sachs, Steve Strongin, τον Φεβρουάριο.