Την εμπειρία από τη συμμετοχή τους στο Mobile World Congress μοιράστηκαν οι ελληνικές startups

Την εμπειρία από τη συμμετοχή τους στο Mobile World Congress μοιράστηκαν οι ελληνικές startups
epa07387901 People attend the venue of the Mobile World Congress (MWC) at Fira Barcelona Montjuic, in Barcelona, Spain, 22 February 2019. The leading, global technology companies will present the most innovative products and services to MWC19 Barcelona outstanding exhibition. Mobile World Congress 2019 will run from 25 to 28 February 2019 at Fira Barcelona Montjuic. EPA/Andreu Dalmau Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο του συνεδρίου «9ο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας».

Την εμπειρία τους από τη συμμετοχή τους στη διεθνή έκθεση ψηφιακών τεχνολογιών Mobile World Congress καθώς και στην παράλληλη εκδήλωση που γίνεται για το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων 4YFN που πραγματοποιήθηκαν στα τέλη Φεβρουαρίου στη Βαρκελώνη, μοιράστηκαν νεοφυείς επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην ελληνική αποστολή.

Η παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο του συνεδρίου «9ο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας» σε ειδική ενότητα με θέμα: «Mobile Παντού: Η Εμπειρία μας από το MWC2019, η εφαρμογή της τεχνολογίας στην ελληνική οικονομία και οι ευκαιρίες που δημιουργεί».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Παναγιώτης Μελαχρινός, διευθυντής υπουργού ΨΗΠΤΕ, Πάνος Οπλοποιός, ειδικός συνεργάτης υπουργείου Τουρισμού, Νίκος Κωστόπουλος π. γραμματέας επιστημονικών φορέων, Νέας Δημοκρατίας.

Στη διάρκεια της παρουσίασης, ο γενικός διευθυντής του ΣΕΚΕΕ, Γιάννης Κωτσής Γιανναράκης, ανέφερε ότι στην Ελλάδα οι εταιρίες έχουν δυνατότητες, αλλά αυτό που χρειάζεται είναι οι συνέργειες. O αντιπρόεδρος του ΣΕΚΕΕ και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Regate, Γιώργος Μαρκατάτος ενημέρωσε για τη βασική τάση στην έκθεση της Βαρκελώνης που ήταν οι υπηρεσίες 5G και οι εφαρμογές που μπορούν να τρέξουν σε αυτές τις ταχύτητες.

Ο Δημήτρης Κολοκοτρώνης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΚΕΕ και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Fasmetrics, είπε ότι η παρουσία της Ελλάδας στην έκθεση της Βαρκελώνης ήταν σημαντική μεταξύ άλλων γιατί οι συμμετέχοντες μπόρεσαν να έρθουν σε επαφή με άλλους επιχειρηματίες και επιχειρήσεις από τη διεθνή κοινότητα προκειμένου να δικτυωθούν και να αναπτύξουν τις δραστηριότητες τους.

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο Γιώργος Παπασταματίου, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Liknoss, λέγοντας ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις σήμερα έχουν ανάγκη τις νεοφυείς επιχειρήσεις για να πάρουν την νέα σκέψη και να την εντάξουν στην νέα τεχνολογία τους.

Τέλος, ο Γιώργος Χριστοφορίδης, ειδικός σύμβουλος της Helexpo και υπεύθυνος για το project Digital Greece,τόνισε την σπουδαιότητα της συμμετοχής των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων στην έκθεση και σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια γίνονται προσπάθειες ώστε οι ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις να βγουν στο εξωτερικό, να παρουσιάζουν τα προϊόντα τους και τις τεχνολογίες τους.

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση εμπειριών από νέους startupers, εκπρόσωπους των Accesslab, BrainInsurTech, Nous4Health, Siba, Spotlight POS, Trimsignal και Weddin οι οποίοι συμμετείχαν στο ειδικό πρόγραμμα της MWC 2019 με τίτλο 4 years for now που είναι αποκλειστικά για την νεοφυή επιχειρηματικότητα,

Η ελληνική συμμετοχή στο MWC & 4YFN 2019 συνδιοργανώθηκε από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, το Enterprise Greece και τον ΣΕΚΕΕ, την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και της ΓΓΕΤ καθώς και την υποστήριξη των ΣΕΠΕ, Corallia, ΕΕΚΤ, HETiA, ΕΒΕΑ, egg, INVENT, ΘΕΑ, Attica Reg. Fund, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας και της προσέλκυσης επενδύσεων για τον κλάδο της τεχνολογίας. Αποτελεί την μεγαλύτερη συστηματική παρουσία της Ελλάδας σε διεθνή τεχνολογικά γεγονότα.