Την πόρτα του «exit» δείχνουν στον Κόρμπιν μετά το Brexit

Την πόρτα του «exit» δείχνουν στον Κόρμπιν μετά το Brexit

Πρόκειται για μπαράζ παραιτήσεων από τα στελέχη του κόμματος και για δημόσιες κατηγορίες ότι δεν είναι ικανός να οδηγήσει το κόμμα σε νίκη. 

Ο  ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Μεγάλη Βρετανία,  Τζέρεμι Κόρμπιν, δήλωσε αργά το βράδυ της Κυριακής ότι λυπάται για τις παραιτήσεις των βουλευτών του κόμματός του μετά την ψήφο υπέρ του Brexit, αλλά διασαφήνισε ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί από την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος.

Ήδη 12 στελέχη απέσυραν την υποστήριξή τους στον Κόρμπιν χθες, ενώ πολλοί τον κατηγόρησαν για ελλιπή συμβολή στην εκστρατεία του κόμματος ώστε να παραμείνει η χώρα στην ΕΕ. Τα στελέχη ανέφεραν ότι αμφιβάλλουν πλέον για το αν είναι ικανός να  οδηγήσει το κόμμα σε νίκη στις επόμενες εκλογές.

«Λυπάμαι που υπήρξαν παραιτήσεις σήμερα από την σκιώδη κυβέρνησή μου. Αλλά δεν πρόκειται να προδώσω την εμπιστοσύνη εκείνων που με ψήφισαν ή τα εκατομμύρια των υποστηρικτών μου στη χώρα οι οποίοι χρειάζονται να εκπροσωπούνται από το Εργατικό Κόμμα», τόνισε.

«Εκείνοι που θέλουν να αλλάξουν την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος θα πρέπει να θέσουν υποψηφιότητα σε δημοκρατικές εκλογές, στις οποίες θα είμαι και εγώ υποψήφιος», πρόσθεσε.