Την ψήφο των Θεσσαλονικέων στον δεύτερο γύρο ζητά ο Γ. Μπουτάρης

Την ψήφο των Θεσσαλονικέων στον δεύτερο γύρο ζητά ο Γ. Μπουτάρης

Ικανοποίηση στον συνδυασμό του δημάρχου Θεσσαλονίκης, αλλά και στο στρατόπεδο του Τρ. Μηταφίδη που ενίσχυσε τις δυνάμεις του στο δημοτικό συμβούλιο.

Την ψήφο όλων των Θεσσαλονικέων, και αυτών που τον ψήφισαν και αυτών που δεν τον ψήφισαν στον πρώτο γύρο, ζήτησε για τη δεύτερη Κυριακή, ο υποψήφιος δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης. Μετά τα πρώτα αποτελέσματα, που τον φέρνουν πρώτο μεταξύ των υποψηφίων, ο κ. Μπουτάρης επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο του, όπου του επιφυλάχθηκε θερμή και ενθουσιώδης υποδοχή από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, μέλη και φίλους της παράταξής του «Πρωτοβουλία».

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες που σήμερα ψήφισαν αυτοδιοικητικά και έδωσαν έτσι στην “Πρωτοβουλία” ένα ξεκάθαρο προβάδισμα. Το αποτέλεσμα, προφανώς, μας ικανοποιεί, αλλά δεν μας αφήνει να κοιμόμαστε. Γι’ αυτό ζητώ την ψήφο όλων των Θεσσαλονικέων, και αυτών που μας ψήφισαν και αυτών που δεν μας ψήφισαν, προκειμένου στον δεύτερο γύρο να πετύχουμε μία νίκη, η οποία θα μας δώσει το δικαίωμα να κάνουμε ένα ιστορικό βήμα για την πόλη, να εκφράσουμε δηλαδή μέσα από αυτήν τη νίκη την αυτοδιοικητική ενότητα όλης της πόλης». «Το πείραμα άξιζε τον κόπο» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν θα προτείνει συνεργασίες σε συγκεκριμένους υποψήφιους, ενόψει του δευτέρου γύρου, απάντησε: «Θα μου επιτρέψετε να μην κάνω άλλη δήλωση μέχρι να βγουν τα τελικά αποτελέσματα».

Έκκληση Στ. Καλαφάτη σε όσους απείχαν από τις εκλογές
Έκκληση, σε όσους Θεσσαλονικείς απείχαν σήμερα από τη διαδικασία των δημοτικών εκλογών, να συμμετάσχουν στον δεύτερο γύρο, την ερχόμενη Κυριακή, απηύθυνε ο υποψήφιος δήμαρχος, Σταύρος Καλαφάτης.

«Ευχαριστώ ειλικρινά τους Θεσσαλονικείς που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Είναι προφανώς εκείνοι που άκουσαν την πρότασή μας και την αξιολόγησαν σε έναν πολύ σύντομο προεκλογικό αγώνα. Καλώ όλους ανεξαιρέτως τους Θεσσαλονικείς την ερχόμενη εβδομάδα να πράξουν το ίδιο: να ακούσουν την πρότασή μας και να την αξιολογήσουν. Την πρόταση για τη Θεσσαλονίκη των επόμενων χρόνων. Θέλω, όμως, να απευθυνθώ και σε εκείνους τους συμπολίτες μας, περίπου τους μισούς, που απείχαν από τη διαδικασία. Τους παρακαλώ να συμμετέχουν ενεργά στην απόφαση για τη Θεσσαλονίκη του μέλλοντός μας» είπε.

Αναφερόμενος στη διοίκηση Μπουτάρη σχολίασε: «είναι ξεκάθαρο ότι δύο στους τρεις συμπολίτες μας δεν είναι ευχαριστημένοι από το πείραμα Μπουτάρη. Όλες και όλοι πρέπει να μην αφήσουμε να χαθούν άλλα πέντε χρόνια για τη Θεσσαλονίκη. Και κάτι ακόμη: σήμερα οι Έλληνες έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους μας. Αυτοί οι οποίοι δεν το κατάλαβαν, ζουν αλλού. Εμείς είμαστε “εντάξει”, η πόλη μας θα είναι “εντάξει” και την Κυριακή νομίζω ότι η Θεσσαλονίκη σε όλα της θα είναι “εντάξει”».

Μηταφίδης: Ενίσχυση της παρουσίας του ΣΥΡΙΖΑ στο δημοτικό συμβούλιο
Τους δημότες της Θεσσαλονίκης ευχαρίστησε ο υποψήφιος δήμαρχος Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, σε δηλώσεις του από το εκλογικό του κέντρο, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των exit polls για τον κεντρικό δήμο της πόλης.

«Από ό,τι δείχνουν τα στοιχεία, θα έχουμε πενταπλάσιες δυνάμεις στο δημοτικό συμβούλιο από τις προηγούμενες εκλογές», ανέφερε και πρόσθεσε: «Θα ήθελα να χαιρετίσω τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσές μας για τη μαζική συμμετοχή τους στο δημοψήφισμα “κόλαφος” για την κυβέρνηση που κινητοποίησε όλους τους μηχανισμούς της, τις απειλές της για να εμποδίσει ένα συνταγματικό δικαίωμα του ελληνικού λαού. Η απαγόρευση του δημοψηφίσματος παραβιάζει τρία άρθρα του συντάγματος καταργώντας το δικαίωμα της έκφρασης. Οι πολίτες, όμως, επέβαλαν τη θέλησή τους και νιώθουμε πάρα πολύ χαρούμενοι γιατί, να υπενθυμίσω, υπήρξαμε οι εισηγητές και οι πρωτεργάτες του δημοψηφίσματος για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η κυβέρνηση απορρίπτει τα σενάρια πρόωρων εκλογών

Μεγάλο προβάδισμα του Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη

Exit polls: Προβάδισμα 5% του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές