Τυπώστε μου ένα σοκολατάκι παρακαλώ!

Τυπώστε μου ένα σοκολατάκι παρακαλώ!

Οι 3D εκτυπωτές μπαίνουν για τα καλά στη ζαχαροπλαστική!

Όταν η μεγαλύτερη σοκολατοποιία της Βόρειας Αμερικής Hersey ανακοινώνει συνεργασία με μια από τις σημαντικότερες εταιρείες 3D εκτυπωτών, το αποτέλεσμα αναμένεται, εκτός από κερδοφόρο, να είναι και πολύ γλυκό.

Σκοπός της συνεργασίας τους είναι η παραγωγή προϊόντων σοκολάτας, άλλα και άλλων ζαχαροπλαστικών εδεσμάτων. Η 3D Systems αναφέρει στην ανακοίνωσή της πως η συμφωνία αυτή θα βοηθήσει στο να γίνει όλο και πιο mainstream η τεχνολογία των τρισδιάστατων εκτυπωτών, ενώ η Hersey προσβλέπει σε νέους τρόπους παραγωγής, αλλά και διάθεσης των προϊόντων της.

Διαβάστε ακόμη: Κοσμήματα βγαλμένα από τρισδιάστατο εκτυπωτή

Η 3D Systems έχει μπει δυναμικά στο χώρο του φαγητού έχοντας παρουσιάσει τον ChefJet, «τον πρώτο και μοναδικό επαγγελματικό τρισδιάστατο εκτυπωτή τροφίμων, έτοιμο για την κουζίνα», όπως αναφέρει.

Για να δημιουργήσει γλυκά, ο ChefJet χρειάζεται μόνο νερό και υλικό σε μορφή σκόνης.

Η τεχνολογία δεν είναι καινούρια, ήδη από το 2011 έχουν παρουσιαστεί διάφορες λύσεις, αλλά όλες ήταν σε πειραματικό επίπεδο. Η συμφωνία Hersey και 3D Systems είναι η  πρώτη που προβλέπει κανονική παραγωγή εμπορικού προϊόντος. Και, πού ξέρουμε, ίσως σε λίγο καιρό, κάθε φορά που νιώθουμε αυτή την ακατανίκητη επιθυμία για σοκολάτα, το μόνο που θα έχουμε να κάνουμε είναι να πιέσουμε το Print.

Διαβάστε ακόμη: Οικονομικός πόλεμος 3D