Τις εξελίξεις της ελληνικής οικονομίας συζήτησαν Σαμαράς – Φίσερ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Αυστριακός πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφτηκε την Ελλάδα και συνομίλησε για μία ώρα με τον πρωθυπουργό.

Με τον Πρόεδρο της Αυστρίας Χάινς Φίσερ συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο Μέγαρο Μαξίμου. Η συνάντηση κράτησε περίπου μια ώρα και οι δυο ηγέτες συζήτησαν εφ’ όλης της ύλης, σε παρά πολύ καλό κλίμα.

Ο Πρόεδρος της Αυστρίας ήταν ιδιαίτερα ενημερωμένος για την Ελλάδα και θυμήθηκε ότι στο σχολείο είχε διδαχτεί κλασική παιδεία και την αρχαία ελληνική ιστορία.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι οι κ.κ Σαμαράς και Φίσερ συζήτησαν για τα θέματα της οικονομίας και ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Αυστρίας για τη μεγάλη πρόοδο της χώρας στις μεταρρυθμίσεις και στην ανταγωνιστικότητα. Και οι δυο έκαναν ειδική αναφορά στον τουρισμό και κυρίως στη μεγάλη ροή αυστριακών τουριστών στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της Αυστρίας ενημέρωσε, από την πλευρά του, για την κατάσταση στη χώρα του και για τις προσπάθειες του αυστριακού κράτους να κρατήσει τα ελλείμματα κάτω από 3%. Εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίησή του για τις πολύ καλές σχέσεις των δυο χωρών και τις προσπάθειες της Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς είπε στον κ. Φίσερ ότι κάνουμε τα τελευταία βήματα για να βγούμε από την ύφεση, που έχει κρατήσει πάνω από έξι χρόνια και πως έχουμε κάνει τις περισσότερες και μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις, που έχουν γίνει ποτέ σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Επιπλέον, αναφέρθηκε στις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού τις οποίες ο κ. Φίσερ αναγνώρισε, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα βρίσκεται σε θετική πορεία.

Ακόμη ανέλυσαν τα θέματα της διεθνούς σκηνής, με αναφορές σε όλες τις φλεγόμενες περιοχές, στην Ουκρανία, στο θέμα του «λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους» και βέβαια στο Κυπριακό. Μίλησαν, τέλος, και για τα θέματα της παράνομης μετανάστευσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ