Το 36% των εσόδων της Apple από την Google στις μηχανές αναζήτησης έρχεται από το Safari

Το 36% των εσόδων της Apple από την Google στις μηχανές αναζήτησης έρχεται από το Safari
(FILES) This file photo taken on January 22, 2019 shows an illuminated "G" hanging on the wall during the opening day of a new Berlin office of US internet search giant Google in Berlin. - Germany's antitrust regulator said on May 25, 2021 it has opened an investigation into Google over anti-competitive practices, wielding a new law that has already been used to scrutinise other US tech giants. The Federal Cartel Office will investigate European units of Google in Germany and Ireland, as well as its parent company, Alphabet, in California, it said in a statement. (Photo by Tobias SCHWARZ / AFP) Photo: AFP
Η η Apple θα έχει έσοδα 19 δισ. δολαρίων το 2023 ως αποτέλεσμα της συμφωνίας προεπιλογής μηχανών αναζήτησης με την Google.

Η Google πληρώνει την Apple περισσότερο από το ένα τρίτο των διαφημιστικών εσόδων της από το Safari σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας των δύο εταιρειών για την προεπιλεγμένη αναζήτηση, δήλωσε τη Δευτέρα μιας μάρτυρας από την πλευρά της μητρικής της Google (Alphabet) σε δημόσια συνεδρίαση της δίκης μεταξύ της Google και του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Το ποσοστό του 36% το οποίο δεν ήταν προηγουμένως γνωστό στο κοινό, είναι μία από τις πιο σαφείς ενδείξεις για το πόσο προσοδοφόρα ήταν η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιριών για τις μηχανές αναζήτησης τόσο για την Apple όσο και για την Google, σημειώνει το CNBC.

Και οι δύο εταιρείες αγωνίστηκαν για να περιορίσουν την αποκάλυψη των λεπτομερειών των συμφωνιών, επικαλούμενες δυνητικά αντιανταγωνιστικές επιπτώσεις.

Η αποκάλυψη από τον εμπειρογνώμονα της Alphabet, τον Κέβιν Μέρφι, καθηγητή οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, έγινε στο πλαίσιο των προσπαθειών της εταιρείας να καταπολεμήσει τους ισχυρισμούς του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης ότι η εταιρεία διατηρεί παράνομα δεσπόζουσα θέση στις αγορές αναζήτησης και διαφήμισης.

Η συμφωνία προεπιλογής αναζήτησης αποτελεί βασικό αντικείμενο στη δίκη της Google. Ο δικαστής Αμίτ Μέτα χαρακτήρισε τη συμφωνία Apple-Google ως την «καρδιά» της υπόθεσης.

Ο αναλυτής της Bernstein, Τόνι Σακονάγκι, εκτίμησε σε σημείωμά του προς τους πελάτες του ότι η Apple θα έχει έσοδα 19 δισ. δολαρίων το 2023 ως αποτέλεσμα της συμφωνίας προεπιλογής μηχανών αναζήτησης με την Google.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: cnbc.com