Η Nvidia αναβαθμίζει τους επεξεργαστές τεχνητής νοημοσύνης με το H200

Η Nvidia αναβαθμίζει τους επεξεργαστές τεχνητής νοημοσύνης με το H200
epa06772176 Nvidia president and CEO Jensen Huang speaks during the Annual GPU Technology conference in Taipei, Taiwan, 30 May 2018. Huang discussed Advance computing, Artificial intelligence and new GPU units during the conference. EPA/RITCHIE B. TONGO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι εταιρείες αναμένεται να αρχίσουν να χρησιμοποιούν το H200 το δεύτερο τρίμηνο του 2024.

Η Nvidia παρουσίασε τη Δευτέρα το H200, ένα νέο μοντέλο στη μονάδα επεξεργασίας γραφικών (GPU) που έχει σχεδιαστεί για την εκπαίδευση και την ανάπτυξη των ειδών μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης, εν μέσω του αυξανόμενου ανταγωνισμού στον κλάδο του AI.

Η νέα GPU είναι μια αναβάθμιση από το H100, το chip που χρησιμοποίησε η OpenAI για να εκπαιδεύσει το πιο προηγμένο μοντέλο μεγάλης γλώσσας, το GPT-4.

Το H200 θα αποκτήσει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί μνήμη υψηλού εύρους ζώνης (HBM3e) ώστε να αντιμετωπίζει καλύτερα τα μεγάλα σύνολα δεδομένων που απαιτούνται για την ανάπτυξη και την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με την εταιρεία.

Οι μεγάλοι κατασκευαστές υπολογιστών και οι πάροχοι υπηρεσιών cloud αναμένεται να αρχίσουν να χρησιμοποιούν το H200 το δεύτερο τρίμηνο του 2024.

Το AWS της Amazon, το Google Cloud της Alphabet και το Cloud Infrastructure της Oracle έχουν δεσμευτεί να χρησιμοποιούν το νέο τσιπ από το επόμενο έτος, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η τρέχουσα έκδοση του επεξεργαστή της Nvidia -γνωστή ως επιταχυντής AI- έχει ήδη μεγάλη ζήτηση, αλλά αντιμετωπίζει όλο και περισσότερο ανταγωνισμό: Η Advanced Micro Devices (AMD) φέρνει στην αγορά το αντίπαλο τσιπ MI300 το τέταρτο τρίμηνο και η Intel ισχυρίζεται ότι το μοντέλο Gaudi 2 είναι ταχύτερο από το H100.

Με το νέο προϊόν, η Nvidia προσπαθεί να συμβαδίσει με το μέγεθος των συνόλων δεδομένων που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία μοντέλων και υπηρεσιών τεχνητής νοημοσύνης. Η προσθήκη της ενισχυμένης δυνατότητας μνήμης θα κάνει τον H200 πολύ πιο γρήγορο στο βομβαρδισμό του λογισμικού με δεδομένα, μια διαδικασία που εκπαιδεύει την AI να εκτελεί εργασίες όπως η αναγνώριση εικόνων και ομιλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: