Το 99% των ελευθέρων επαγγελματιών στον εξωδικαστικό μηχανισμό

Το 99% των ελευθέρων επαγγελματιών στον εξωδικαστικό μηχανισμό

Το επόμενο δεκαπενθήμερο θα ψηφιστούν οι διατάξεις, που θα ανοίξουν τον δρόμο για την εφαρμογή των νέων αποφάσεων γύρω από τον εξωδικαστικό μηχανισμό.

Εντός των επόμενων 15 ημερών αναμένεται να ψηφιστούν οι διατάξεις, που θα ανοίξουν τον δρόμο για την εφαρμογή των νέων αποφάσεων γύρω από τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, επιτρέποντας να επωφεληθεί και περίπου το 99% όσων ελεύθερων επαγγελματιών πληρούν τις προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με τον ειδικό γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτη Κουρμούση, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, έθεσε σε υψηλό επίπεδο την ανάγκη να παραταθεί η ισχύς (και άρα και η προστασία των οφειλετών) του νόμου Κατσέλη-Σταθάκη για τον εξωδικαστικό μηχανισμό.

Επιπλέον, υπογράμμισε την ανάγκη τα κριτήρια να διευρυνθούν, ώστε ο νόμος να συμπεριλάβει όσο το δυνατόν περισσότερους οφειλέτες. Τόνισε δε πως υπήρξε αποδοχή από την πλευρά των θεσμών στο αίτημα να αυξηθούν τα σχετικά όρια που είχαν τεθεί αρχικά. Όπως εξήγησε ο κ.Κουρμούσης, πρόκειται για “κριτήρια που άφηναν από έξω (σ.σ από τις ρυθμίσεις) μεγάλη μερίδα επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών” και πλέον με τα νέα όρια θα μπορεί να ενταχθεί η συντριπτική πλειονότητα των ελεύθερων επαγγελματιών, που πληρούν τις προϋποθέσεις (περίπου το 99%).

Διαβάστε ακόμη: Σε τρεις άξονες ο εξωδικαστικός μηχανισμός – Όλες οι αλλαγές για τους υπερχρεωμένους