Το απόλυτο χάος στις βρετανικές παμπ- Ξεχάστηκε κάθε μέτρο

Το απόλυτο χάος στις βρετανικές παμπ- Ξεχάστηκε κάθε μέτρο
epa08527083 People enjoy a day outdoor in a pub in Soho London, Britain, 04 July 2020. Pubs, restaurants, places of worship and other businesses reopen their doors across the UK on 04 July after more than three months of lockdown due to coronavirus pandemic. EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι δρόμοι του Λονδίνου πλημμύρισαν με χιλιάδες νεαρούς ενώ δεν τηρήθηκε καμία απόσταση μεταξύ τους όπως φάνηκε και από τις φωτογραφίες και τα βίντεο που κυκλοφόρησαν.

Το απόλυτο χάος επικράτησε χτες στις παμπ της Βρετανίας, οι οποίες άνοιξαν τις πύλες τους μετά από τρεις μήνες.

Οι δρόμοι του Λονδίνου πλημμύρισαν με χιλιάδες νεαρούς ενώ δεν τηρήθηκε καμία απόσταση μεταξύ τους όπως φάνηκε και από τις φωτογραφίες και τα βίντεο που κυκλοφόρησαν.

«Μόλις είδα αυτές τις σκηνές στο Σόχο. Είναι σαν οι εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας, που ρίσκαραν τη ζωή τους προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν την πανδημία, απλά να έχαναν τον χρόνο τους», έγραψε ένας χρήστης του Twitter.

Ένας άλλος, που έκανε ποδήλατο στο νυχτερινό Λονδίνο, ανέφερε ότι οι σκηνές τον έκαναν να κλάψει και πως η συγκέντρωση κόσμου στο Σόχο ήταν «σαν να είχε κερδίσει η Εθνική Αγγλίας έναν αγώνα». «Αλλά δεν κερδίσαμε. Χάσαμε», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

«Είναι ξεκάθαρο ότι οι πολίτες υπό την επήρεια αλκοόλ δεν πρόκειται να τηρήσουν σωστά τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αστυνομικών, Τζον Απτερ.

Όπως αναφέρει ο Independent η αστυνομία ήταν παρούσα στην περιοχή ωστόσο δεν φάνηκε να προσπαθεί να διαλύσει τα συγκεντρωμένα στους δρόμους πλήθη.

Περίπου το 30% των παμπ δεν θα ανοίξει

Σημειώνεται πως παρά την χαλάρωση των περιορισμών, περίπου το 30% των μπαρ, παμπ και εστιατορίων έχουν παραμείνει κλειστά, σύμφωνα εν μέσω ανησυχίας σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Σε μια παμπ στο Νιουκάστλ, οι πελάτες απολαμβάνουν την πρώτη τους έξοδο μετά από τρεις μήνες. «Η ατμόσφαιρα είναι λίγο διαφορετική… αυτό αναμενόταν. Όμως όλοι περνούν καλά» δηλώνει ένας στο BBC.

«Οι κανόνες είναι εφαρμόσιμοι και ο καθένας τους τηρεί» σημειώνει άλλος.

Κάποιοι μάλιστα δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τη χαρά τους. «Είναι υπέροχο. Αισθανόμαστε απόλυτα ασφαλείς» δηλώνει ο Isobel Dalton, συνταξιούχος διευθυντής ναυτιλιακών εταιρειών. «Είμαστε ελεύθεροι, ήμασταν σε καραντίνα για εβδομάδες. Είναι η πρώτη φορά που βγαίνουμε για να πιούμε ένα ποτό και να συναντήσουμε φίλους, οπότε είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι».

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο πρόκειται για ένα πολύ διαφορετικό Σαββατόβραδο από τις προσδοκίες πριν το lockdown. Οι πελάτες πρέπει να κάνουν κράτηση, να δηλώσουν τα στοιχεία τους κατά την άφιξη και να μείνουν όχι περισσότερο από τρεις ώρες.