Το ασύλληπτο ποσό που έδωσε το αφεντικό της Dell για ένα ρετιρέ στο Μανχάταν

Πρόκειται για την πιο ακριβή κατοικία που πουλήθηκε ποτέ στη Νέα Υόρκη.

Ο Μάικλ Ντελ κατέβαλε το ποσό ρεκόρ των 100,47 εκατομμυρίων δολαρίων για ένα ρετιρέ σε περιοχή του Μανχάταν με κατοίκους δισεκατομμυριούχους.

Είναι η πιο ακριβή κατοικία που πουλήθηκε ποτέ στη Νέα Υόρκη.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Dell Technologies απέκτησε το διώροφο διαμέρισμα το 2014, ανέφεραν πηγές στην εφημερίδα «The Wall Street Journal».

Το ακίνητο του δισεκατομμυριούχου διαθέτει έξι υπνοδωμάτια, έξι μπάνια, είναι 1.014 τ.μ. στον ουρανοξύστη 90 ορόφων One57 στη Δυτική 57η οδό, νότια του Σέντραλ Παρκ.

Μέχρι τώρα δεν ήταν γνωστό το όνομα του ιδιοκτήτη του πιο ακριβού διαμερίσματος στη Νέα Υόρκη- τώρα το μυστικό αποκαλύφθηκε.

Ο μεγιστάνας της τεχνολογίας αποφάσισε να ανακαινίσει το διαμέρισμα που είναι σχεδιασμένο από τον Γάλλο αρχιτέκτονα Christian de Portzamparc, εκτείνεται στον 89ο και 90ο όροφο και έχει απεριόριστη θέα στο Σέντραλ Παρκ και το κέντρο του Μανχάταν.

Ο 62χρονος Μάικλ Ντελ έχει επίσης ένα ρετιρέ στη Βοστώνη, στο Four Seasons Private Residences, το οποίο απέκτησε πέρσι έναντι 40 εκ. δολαρίων, ένα διαμέρισμα στον πύργο Boston Millennium στην ίδια πόλη αξίας 10,9 εκ. δολαρίων και μεγάλη έκταση στην ακτή Κόνα στη Χαβάι, σύμφωνα με το CNBC.

Ωστόσο φαίνεται πως δεν θα διατηρήσει το ρεκόρ της αγοράς του πιο ακριβού διαμερίσματος στη Νέα Υόρκη. Ένα πολυεπίπεδο ρετιρέ σε απόσταση λίγων τετραγώνων βορειοδυτικά του One57 αναμένεται να πουληθεί πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια.