Το bitcoin ETF της BlackRock θέλει να προσελκύσει τις μεγάλες τράπεζες της Wall Street

Το bitcoin ETF της BlackRock θέλει να προσελκύσει τις μεγάλες τράπεζες της Wall Street
epa08127746 (FILE) - A view of the New York offices of the financial firm BlackRock in New York, New York, USA, 12 January 2016 (reissued 14 January 2020). Larry Fink, CEO of the world’s largest fund manager BlackRock, has written to executives that the climate change crisis shall guide the investments, reports state on 14 January 2020. EPA/JUSTIN LANE *** Local Caption *** 52519496 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η αισιοδοξία έχει αυξηθεί ότι τα spot bitcoin ETF θα εγκριθούν σύντομα από την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς.

Τη συμμετοχή των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών στο -προτεινόμενο- spot bitcoin ETF της BlackRock επιδιώκει το fund, σε μια κίνηση που έχει στόχο τη συμμετοχή των ισχυρών θεσμικών επενδυτών στην αγορά των ETF κρυπτονομισμάτων.

Όπως μετέδωσε το Coindesk.com, η BlackRock έδωσε πρόσφατα πρόβαση σε εξουσιοδοτημένοι συμμετέχοντες -ένα σημαντικό μέρος του οικοσυστήματος ETF- να μπορούν να δημιουργούν νέα μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων με μετρητά και όχι μόνο με κρυπτονόμισμα.

Καθώς οι αυστηρά ρυθμιζόμενες τράπεζες των ΗΠΑ δεν είναι σε θέση να κατέχουν οι ίδιες bitcoin, αυτή η ρύθμιση θα επιτρέψει σε εταιρείες όπως η JPMorgan ή η Goldman Sachs -επιχειρήσεις με μερικούς από τους μεγαλύτερους ισολογισμούς στον κόσμο- να ενεργούν ως επενδυτές στο ETF της BlackRock.

Τα μετρητά που χρησιμοποιούνται σε αυτή τη διαδικασία μπορούν στη συνέχεια να ανταλλάσσονται σε bitcoin από έναν ενδιάμεσο και να αποθηκεύονται από τον πάροχο θεματοφυλακής του ETF, σύμφωνα με ένα υπόμνημα που κατατέθηκε σχετικά με μια συνάντηση της 28ης Νοεμβρίου στην οποία συμμετείχαν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), η BlackRock και ο Nasdaq.

Το δημοσιέυμα αναφέρει πως η αισιοδοξία έχει αυξηθεί ότι τα spot bitcoin ETF θα εγκριθούν σύντομα από την SEC, γεγονός που θα αλλάξει τα δεδομένα για τη βιομηχανία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, εάν προσελκύσει πλημμύρα χρημάτων από τους μικροεπενδυτές.

Η εξέλιξη σημαίνει ότι οι τράπεζες θα μπορούσαν να πάρουν μερίδιο από τη δράση στην αγορά των cryptos και να διευρύνουν το εύρος των παρόχων ρευστότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: