Το Coursera θέλει να αλλάξει την αγορά του corporate e-learning και μόλις σήκωσε 64 εκατ. για να το καταφέρει

Το Coursera θέλει να αλλάξει την αγορά του corporate e-learning και μόλις σήκωσε 64 εκατ. για να το καταφέρει

Νέος γύρος χρηματοδότησης για την online εκπαιδευτική πλατφόρμα.

Η online εκπαιδευτική πλατφόρμα Coursera, η οποία  συνεργάζεται με τα κορυφαία πανεπιστήμια και οργανισμούς στον κόσμο προσφέροντας μια πληθώρα μαθημάτων στους χρήστες, ανακοίνωσε έναν νέο γύρο χρηματοδότησης ύψους 64 εκατ. δολαρίων (series D) με την στήριξη του GSV Asset Management, και την συμμετοχή των New Enterprise Associates (NEA), Kleiner Perkins Caufield Byers (KPCB), Learn Capital, και Lampert Foundation.

Πρόκειται για τον τέταρτο και μεγαλύτερο γύρο χρηματοδότησης της εταιρείας, η οποία έχει συνολικά σηκώσει πάνω από 210 εκατ. δολάρια.

Το Coursera έχει καταφέρει απ’ το 2012 που ιδρύθηκε να είναι συνώνυμο της διαδικτυακής εκπαίδευσης. Πάνω από 26 εκατ. χρήστες έχουν μέχρι σήμερα παρακολουθήσει κάποια απ’ τα διαθέσιμα σεμινάρια, τα οποία απευθύνονται σε άτομα κάθε ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου, ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Λίγους μήνες πριν, τον Αύγουστο, παρουσιάστηκε το «Coursera for Business» με στόχο να μπει στην αγορά του corporate e-learning, η οποία ξεπερνά σε αξία τα 12 δισ. δολάρια και αναμένεται να φτάσει τα 30 δισ. μέχρι το 2020, ενώ ακολούθησε μια επιπλέον κατηγορία ειδικά για κυβερνήσεις και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Επιπλέον, η Google και το Coursera «έδωσαν τα χέρια» ώστε να προσφέρουν στους χρήστες business μαθήματα μέσω του Cloud Platform. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία θα αξιοποιήσει τα χρήματα αυτά ώστε να ενισχύσει το «Coursera for Business», καθώς και τα μεταπτυχιακά προγράμματα που «τρέχουν» στην πλατφόρμα απ’ το 2015. Να σημειωθεί πώς ανάμεσα στα masters degrees που διατίθενται μπορεί κανείς να βρει τα Master’s in Innovation and Entrepreneurship (OMIE) απ’ το HEC Paris και Master’s of Accounting (iMSA) απ’ το Πανεπιστήμιο  του Ιλινόις.

Σχετικά με τους αντιπάλους του, το Udemy  έκλεισε τον περασμένο χρόνο έναν γύρο χρηματοδότησης 60 εκατ. δολαρίων ξεπερνώντας το ποσό των 170 εκατ. δολαρίων στο σύνολο και το Duolingo «σήκωσε» πρόσφατα 45 εκατ. δολάρια.