To ΔΝΤ ανάβει πράσινο για την επόμενη δόση

To ΔΝΤ ανάβει πράσινο για την επόμενη δόση

Ο Πόουλ Τόμσεν ενημερώνει το Δ.Σ. του Ταμείου για την πορεία του ελληνικού προγράμματος. 

Συνεδριάζει σήμερα το εκτελεστικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και την εκταμίευση του ποσοστού του στην επόμενη δόση.

Το συμβούλιο θα ενημερώσει αναλυτικά ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ  για την Ελλάδα Πόουλ Τόμσεν, ενώ η απόφαση αναμένεται να είναι θετική για την εκταμίευση 1,74 δισ. ευρώ μάλλον την ερχόμενη Τετάρτη.

Στην έκθεση του ΔΝΤ θα τονίζεται πως η Ελλάδα παρουσιάζει θετική εξέλιξη στην ολοκλήρωση της δημοσιονομικής της προσαρμογής και βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων για το 2013.

Ποιος τελειώνει την τρόικα στην Ελλάδα

Επίσης αναμένεται να γίνει αναφορά στις μακροοικονομικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, οι οποίες και παραμένουν σε γενικές γραμμές σύμφωνες με τις προβλέψεις του προγράμματος, με την επιστροφή στην ανάπτυξη να αναμένεται το 2014.

Διαβάστε ακόμη: Εγκρίθηκε η εκταμίευση της δόσης

Τέλος η έκθεση θα αναφέρεται στην δέσμευση των ελληνικών Αρχών να λάβουν μέτρα για αποτελεσματική εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην δημόσια διοίκηση, όπως η ολοκλήρωση των οργανογραμμάτων μέχρι το τέλος του έτους, η εφαρμογή καθεστώτων κινητικότητας και εσωτερικής ανακατανομής προσωπικού, και η επίτευξη των συμφωνηθέντων στόχων για τις υποχρεωτικές εξόδους από το Δημόσιο.

Φωτογράφος: Σαΐτας Παντελής