Το ΔΝΤ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην Κίνα για την πολιτική “μηδενικής Covid”

Το ΔΝΤ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην Κίνα για την πολιτική “μηδενικής Covid”
epa08269367 International Monetary Fund Managing (IMF) Director Kristalina Georgieva participates in a joint press conference with World Bank Group President David Malpass (unseen) on the organizations response to the COVID-19 coronavirus outbreak at the IMF headquarters in Washington, DC, USA, 04 March 2020. The two international organizations have also changed their upcoming annual spring meetings to a virtual gathering due to the COVID-19 coronavirus outbreak. EPA/ERIK S. LESSER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η πολιτική "μηδενικής Covid" έχει πυροδοτήσει διαδηλώσεις στην Κίνα.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, προέτρεψε σήμερα το Πεκίνο να υπαναχωρήσει από τα αυστηρά lockdowns που επιβάλλει προκειμένου να αντιμετωπίσει τα κρούσματα Covid-19 και αντ’ αυτού να κινηθεί προς περισσότερο στοχευμένες ενέργειες, επικαλούμενη τον αντίκτυπο στους πολίτες και στην οικονομία της Κίνας.

Η Γκεοργκίεβα, σε συνέντευξή της στο Associated Press, κάλεσε το Πεκίνο να προχωρήσει σε «αναπροσαρμογή» της λεγόμενης προσέγγισης «μηδενικής ανοχής στην Covid», την ώρα που οι αντιδράσεις κατά των πολιτικών της Κίνας έχουν προκαλέσει διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ αναφέρθηκε επίσης στον πληθωρισμό και στα επιτόκια, στις αυξανόμενες τιμές ενέργειας και στην κρίση πείνας, σύμφωνα με το AP.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ