Το εκπληκτικό ποσό των 50 εκατ. δολαρίων «σήκωσε» η Workable

Το εκπληκτικό ποσό των 50 εκατ. δολαρίων «σήκωσε» η Workable

Σημαντική επιτυχία για την ελληνική εταιρεία σε νέο γύρο χρηματοδότησης.

Την εξασφάλιση νέας σημαντικής χρηματοδότησης, ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε σήμερα η ελληνική Workable.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, επικεφαλής του τελευταίου γύρου χρηματοδότησης ήταν το βρετανικό επενδυτικό fund Zouk Capital, ενώ συμμετείχαν και οι παλαιότεροι επενδυτές 83North, Balderton, Notion, Endeavor Catalyst και TriplePoint.

Ο CEO της Workable, Νίκος Μωραιτάκης, αναφέρει στην ανακοίνωση πως η εταιρεία παραμένει προσηλωμένη «στην προσφορά των καλύτερων υπηρεσιών recruiting στην αγορά, σε ένα πιο φιλόδοξο σχέδιο ανάπτυξης προϊόντων, σε μία εταιρεία με περισσότερα μέσα διαθέσιμα για την συγκομιδή αποτελεσμάτων, και σε μια ολοένα αυξανόμενη κοινότητα χρηστών με την οποία συνδέεται και από την οποία μαθαίνει».

Επισημαίνεται ακόμη πως τα νέα κεφάλαια πρόκειται να κατευθύνουν πρωτίστως στην ενίσχυση της παρουσίας της Workable στην τεχνητή νοημοσύνη και τη δημιουργία νέων ΑΙ εργαλείων.

Με τη νέα χρηματοδότηση το ποσό που έχει συνολικά επιτύχει να συγκεντρώσει σε γύρους χρηματοδότησης η εταιρεία από το 2012 μέχρι σήμερα φτάνει τα 84 εκατ. δολάρια. Υπενθυμίζεται ότι τα προϊόντα της Workable έχουν χρησιμοποιήσει περισσότερες από 20.000 εταιρείες για την αξιολόγηση 50 εκατ. θέσεων εργασίας σε 100 συνολικά χώρες, ενώ η εταιρεία διαθέτει γραφεία στην Αθήνα και τη Βοστόνη.