Το επόμενο iPhone δεν θα είναι λεπτότερο!

Το επόμενο iPhone δεν θα είναι λεπτότερο!
Photo:

Η Apple μάλλον διαπιστώνει ότι υπάρχουν και όρια στο πόσο λεπτή μπορεί να είναι μια συσκευή και «παχαίνει» κατά δύο χιλιοστά το νέο μοντέλο.

Εδώ και λίγες ημέρες οι αναλυτές που εξετάζουν τις επόμενες κινήσεις της Apple έχουν εκφράσει την ισχυρή πιθανότητα το επόμενο μοντέλο του iPhone να είναι λιγότερο λεπτό από το σημερινό, περίπου 2 χιλιοστά.

Βέβαια, 2 χιλιοστά μπορεί να μην είναι καν αισθητά στο χέρι του χρήστη, όμως σηματοδοτούν μια αλλαγή στον τρόπο σκέψης της εταιρείας που συνεχώς αφαιρούσε από πάχος από γενιά σε γενιά, και μάλιστα το διαφήμιζε στο μέγιστο βαθμό.

Τώρα, έρχεται ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της Apple να δηλώσει, στη WWDC, ότι το πόσο λεπτή είναι η συσκευή δεν είναι ο στόχος, αλλά αυτό υπαγορεύται από μια σειρά κατασκευαστικών συμβιβασμών. «Αν έχεις μια συσκευή λίγο παχύτερη, αυτό σημαίνει μεγαλύτερο μέγεθος και βάρος, μεγαλύτερη μπαταρία με περισσότερο χρόνο φόρτισης, και με υψηλότερο κόστος κατασκευής», τόνισε. «Δοκιμάζουμε κάθε σχήμα, κάθε πάχος, κάθε μέγεθος και επιλέγουμε τον καλύτερο συνδυασμό τους».

Ο λόγος που το iPhone 6s θα έχει αυξημένο πάχος έχει να κάνει, πιθανότατα, με την ενσωμάτωση της τεχνολογίας Force Touch. Δηλαδή, η οθόνη δεν θα ανταποκρίνεται απλώς στο άγγιγμα του χρήστη, αλλά θα αναγνωρίζει και με πόση δύναμη την πιέζει εκτελώντας έτσι διαφορετικές λειτουργίες ανάλογα με την πίεση.

Αυτό, σύμφωνα με τους αναλυτές, θα είναι και το σημείο όπου θα επικεντρωθεί η διαφημισή του. Δηλαδή, το Force Touch θα είναι ο βασικός λόγος -μαζί με άλλες βελτιώσεις, φυσικά- για τον οποίο θα θέλει κάποιος να αγοράσει το τηλέφωνο.

Τέλος, οι πιο πρόσφατες φήμες αναφέρουν πως το iPhone 6s του φθινοπώρου θα κυκλοφορήσει μόνο στις 4,7 και στις 5 ίντσες, και όχι στις 4 όπως έχει αναφερθεί από άλλους στο πρόσφατο παρελθόν.