Το Facebook αυξάνει το κατώτατο ωρομίσθιο στις ΗΠΑ- Ο λόγος αυτής της κίνησης

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το κοινωνικό δίκτυο θα αυξήσει το κατώτατο ωρομίσθιο στα 20 δολάρια στο Σαν Φρανσίσκο, στη Νέα Υόρκη και στην Ουάσιγκτον και στα 18 δολάρια στο Σιάτλ.

Το Facebook ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα αυξήσει τους μισθούς για τους συμβασιούχους υπαλλήλους του στις ΗΠΑ, όπως το προσωπικό στις καφετέριες και τους επιστάτες.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το κοινωνικό δίκτυο θα αυξήσει το κατώτατο ωρομίσθιο στα 20 δολάρια στο Σαν Φρανσίσκο, στη Νέα Υόρκη και στην Ουάσιγκτον και στα 18 δολάρια στο Σιάτλ.

Η εταιρεία ανέφερε επίσης πως στο Σαν Φρανσίσκο, τη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον θα πληρώνει τουλάχιστον 22 δολάρια την ώρα για το προσωπικό που ελέγχει το νέο περιεχόμενο που ανεβαίνει στο κοινωνικό δίκτυο, 20 δολάρια στο Σιάτλ και 18 δολάρια για αυτούς που εργάζονται σε άλλες μητροπολιτικές περιοχές των ΗΠΑ.

«Οι μισθοί επηρεάζουν σημαντικά τις ζωές των ανθρώπων και έχουμε προφανώς μια σημαντική ευθύνη προς τους ανθρώπους που εργάζονται για το Facebook», δήλωσε χαρακτηριστικά η Janelle Gale, η αντιπρόεδρος στο τμήμα των ανθρώπινων πόρων της εταιρείας σε συνέντευξή της. «Τα 15 δολάρια την ώρα σε μερικές περιοχές όπου λειτουργούμε δεν ανταποκρίνονται πλέον στο κόστος ζωής».

Το Facebook είχε αυξήσει το κατώτατο ωρομίσθιο το 2015 στα 15 δολάρια σε μια προσπάθεια να συρρικνώσει το χάσμα ανάμεσα στους χαμηλόμισθους και τους υψηλόμισθους στην εταιρεία.