Το Facebook κατακτά και τα κινητά

Το Facebook κατακτά και τα κινητά

To 41% των εσόδων του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου προέρχεται από το Mobile.

Όταν το 88% των εσόδων σου προέρχεται από τις διαφημίσεις, είναι απαραίτητο να σχεδιάσεις μια στρατηγική για το mobile, η οποία μπορεί να αποδώσει ικανοποιητικά. Ρίχνοντας μια ματιά στα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα του Facebook, φαίνεται πως οι επιλογές του Μάρκ Ζούκερμπεργκ οδηγούν την εταιρεία προς την επιθυμητή πορεία.

Πριν από λίγες μέρες το Facebook ανακοίνωσε πως σήμερα το mobile ευθύνεται για το 41% των εσόδων του από διαφημίσεις. Όπως φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα και δεδομένου ότι πριν από 18 μήνες το ποσοστό αυτό άγγιζε το 0%, καταλαβαίνουμε πως η εξέλιξη αυτή είναι αρκετά εντυπωσιακή.

H στρατηγική του Facebook για τα κινητά

Αυτή τη στιγμή 819 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν τη mobile έκδοση του Facebook κάθε μήνα. Καθώς ολοένα και περισσότεροι τους ακολουθούν, αφήνοντας στην άκρη το desktop, το ποσοστό των εσόδων που αντιστοιχεί στο mobile συνεχίζει να αυξάνεται. Όταν μάλιστα η εταιρεία αποφασίσει να εκμεταλλευτεί το Instagram, προβάλλοντας διαφημίσεις και εκεί, τα έσοδα θα είναι ακόμα μεγαλύτερα.

Έχει όρια το Facebook;

Η μεγαλύτερη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει το Facebook τώρα είναι να βρει το σημείο ισορροπίας όσον αφορά το πλήθος και τη μορφή των διαφημίσεων, έτσι ώστε από τη μία πλευρά να μεγιστοποιήσει τα έσοδα και από την άλλη να μη δημιουργήσει δυσαρέσκεια στους χρήστες. Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν πως μάλλον τα καταφέρνει.