Το Fortnite σπάει τα κοντέρ και προσθέτει 75 εκατ. παίκτες σε λιγότερο από έξι μήνες

Το Fortnite σπάει τα κοντέρ και προσθέτει 75 εκατ. παίκτες σε λιγότερο από έξι μήνες

Το διαδικτυακό παιχνίδι, απ’ ό,τι φαίνεται ήρθε για να μείνει.

Αυτό τουλάχιστον συμπεραίνεται από την έκθεση της εταιρείας όπου αναφέρεται ότι ο αριθμός των εγγεγραμμένων χρηστών για το παιχνίδι έφτασε τα 200 εκατομμύρια– αυξημένο σε σχέση με τα 125 εκατ. τον Ιούνιο και τα μόλις 40 εκατ. τον Ιανουάριο.

Πρόκειται για μια εντυπωσιακή αύξηση για το δωρεάν παιχνίδι Fortnite, το οποίο έγινε μια σημαντική πηγή εσόδων για την Epic και την εν μέρει μητρική της, Tencent Games, καθώς οι παίκτες ξοδεύουν χρήματα για αντικείμενα μέσα στο παιχνίδι.

Το παιχνίδι, που πέρασε το κατώφλι του ενός δισεκατομμυρίου τον Ιούλιο, έχει γίνει ήδη κλασική αξία στον χώρο των βιντεοπαιχνιδιών. Νέες κυκλοφορίες από ανταγωνιστές χρειάζεται πλέον να περιλαμβάνουν μια επιλογή όπου θα παίζονται μεγάλες μάχες με πολλούς παίκτες, προσφέροντας έτσι την δική τους εκδοχή στο συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού. Τόσο το Call of Duty: Black Ops 4 της Activision όσο και το Red Dead Redemption 2 της Take-Two Interactive Software, για παράδειγμα, διαθέτουν έναν ανταγωνιστικό τρόπο παιξίματος.

Ενώ οι 200 εκατ. εγγεγραμμένοι χρήστες είναι ένα εντυπωσιακό νούμερο, δεν είναι ξεκάθαρο το πόσοι από αυτούς παίζουν ενεργά το παιχνίδι. Νωρίτερα μέσα στον μήνα, βέβαια, το Fortnite κατέκτησε το ρεκόρ των 8,3 εκατ. ταυτόχρονων παικτών.