Το Impact Hub Academy δίνει το βήμα στις κοινωνικές επιχειρήσεις

Το Impact Hub Academy δίνει το βήμα στις κοινωνικές επιχειρήσεις

Το Impact Hub Athens, με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, διοργανώνει το Impact Hub Academy και σας καλεί να πάρετε μέρος.

To Impact Hub Athens μεγαλώνει την κοινότητα του και ανοίγει τις πόρτες του σε καινοτόμες πρωτοβουλίες, επιχειρηματίες και οργανισμούς που είναι έτοιμοι να σχεδιάσουν προϊόντα και υπηρεσίες κάνοντας την κοινωνική καινοτομία πράξη.

Η θερμοκοιτίδα επιχειρηματικότητας με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος παρουσιάζουν το Impact Hub Academy – ένα καινοτόμο πρόγραμμα εκπαίδευσης και ανάπτυξης δεξιοτήτων δομών και φορέων της κοινωνικής οικονομίας με σκοπό την ενδυνάμωση και ενίσχυση του θετικού κοινωνικού αντίκτυπου που παράγουν.

Στο Impact Academy θα αποκτήσετε νέες γνώσεις και δεξιότητες, θα συνεργαστείτε με ειδήμονες, θα αξιοποιήσετε τα πιο σύγχρονα εργαλεία ανάπτυξης και θα συνδεθείτε με ένα παγκόσμιο δίκτυο που θα σας βοηθήσει να κάνετε το επόμενο επιτυχημένο επιχειρηματικό σας βήμα.

Και όλα αυτά, προσαρμοσμένα στις ανάγκες της δικής σας επιχείρησης (πχ. εναλλακτικοί τρόποι χρηματοδότησης) ή στις απαιτήσεις ενός συγκεκριμένου κλάδου (π.χ. γεωργία, πολιτισμός, υγεία, τεχνολογία, προσβασιμότητα κα).

Το Impact Academy αποτελείται από ένα κύκλο πρακτικών εργαστηρίων διάρκειας 16 εβδομάδων (Μάρτιο – Μάϊο) & (Σεπτέμβριο-Δεκέμβριο).

Το πρόγραμμα κινείται σε τρεις άξονες: Έμπνευση, Ενδυνάμωση, Συνεργασία. Η θεματολογία περιλαμβάνει την ανάπτυξη ενός βιώσιμου επιχειρηματικού μοντέλου, συναντήσεις δικτύωσης με φορείς και ειδικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, παρουσιάσεις επιτυχημένων πρακτικών, συμβουλευτική και mentoring με τη χρήση μεθοδολογιών συνδημιουργίας (co-creation).

Παράλληλα, ως μέλος του Impact Hub θα έχετε πρόσβαση σε ένα παγκόσμιο δίκτυο με 10.000+ επιχειρηματίες και ειδικούς σε 70+ πόλεις του κόσμου για να κάνετε τα επιχειρηματικά σας σχέδια πράξη.

Το Impact Academy καλωσορίζει: 

  • Κοινωνικούς επιχειρηματίες και τις πρωτοβουλίες τους
  • Ανθρώπους με επιχειρηματικές ιδέες, σχέδια δράσεων & ενδιαφέρον για δράσεις με θετικό κοινωνικό αντίκτυπο
  • Νέοι & άτομα που επιθυμούν να εξελίξουν την καριέρα τους στο χώρο των κοινωνικών επιχειρήσεων
  • ΜΚΟ και φορείς της κοινωνίας των πολιτών που τους ενδιαφέρει η κοινωνικής επιχειρηματικότητας
  • Επαγγελματίες που ενδιαφέρονται να συγκεντρώσουν εφόδια και γνώσεις για την κοινωνική οικονομία

Για αιτήσεις και πληροφορίες: http://athens.impacthub.net/academy. Προθεσμία συμμετοχής: 27/03/2015