Το είπε και το έκανε η Amazon. Κατέβασε ρολά στις αποθήκες της Γαλλίας

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την Τρίτη, γαλλικό δικαστήριο έδωσε εντολή στην Amazon να αποστέλλει μόνο βασικά είδη, όπως τρόφιμα και φάρμακα, σε πελάτες στη Γαλλία, έως ότου κάνει συστηματική αξιολόγηση της ασφάλειας των εργαζομένων στις αποθήκες της.

Τις αποθήκες της στη Γαλλία έκλεισε για τέσσερις ημέρες η Amazon. Προηγήθηκε δικαστική απόφαση για περιορισμό των πωλήσεων σε αναγκαία και μόνο προϊόντα, αλλά και μία μάχη με τους εργαζομένους σχετικά με την προστασία τους από τη νόσο Covid-19.

Την Τρίτη, γαλλικό δικαστήριο έδωσε εντολή στην Amazon να αποστέλλει μόνο βασικά είδη, όπως τρόφιμα και φάρμακα, σε πελάτες στη Γαλλία, έως ότου κάνει συστηματική αξιολόγηση της ασφάλειας των εργαζομένων στις αποθήκες της. Αλλιώς, είναι αντιμέτωπη με πρόστιμα έως 1 εκατομμυρίου ευρώ την ημέρα.

Η απόφαση ήρθε μετά από επιθεωρήσεις της κρατικής ρυθμιστικής αρχής για την ασφάλεια των εργαζομένων και άλλων αρμόδιων αρχών, οι οποίες βρήκαν προβλήματα σε πέντε από τις έξι αποθήκες της Amazon, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούσαν να βρίσκονται σε κοινωνική απόσταση, ενώ υπήρχε έλλειψη αντισηπτικών για τα χέρια.

Η ένωση SUD-Solidaire υπέβαλε αγωγή, ζητώντας από τα δικαστήρια να παρέμβουν για να διασφαλίσουν ότι οι εργαζόμενοι δεν διατρέχουν κίνδυνο μόλυνσης από Covid-19 στην εργασία τους. Η εταιρεία από την πλευρά της, αντί να περιορίσει τις πωλήσεις της σε αναγκαία προϊόντα, έκλεισε εντελώς τις αποθήκες από την Πέμπτη έως τη Δευτέρα -το προσωπικό ωστόσο θα συνεχίσει να πληρώνεται κανονικά.

«Οι λειτουργίες των κέντρων μας είναι πολύπλοκες και ποικίλες και με το πρόστιμο ύψους 1 εκατ. ευρώ που επέβαλε το δικαστήριο, ο κίνδυνος είναι πολύ υψηλός. Παραμένουμε προβληματισμένοι για την απόφαση του δικαστηρίου, η οποία ελήφθη παρά τα συντριπτικά αποδεικτικά στοιχεία που παρείχαμε για τα μέτρα ασφαλείας που έχουμε εφαρμόσει και έχουμε υποβάλει ένσταση», σημείωσε η Amazon χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα