Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Νίκαια

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Νίκαια
epa05425166 Wounded people are evacuated from the scene where a truck crashed into the crowd during the Bastille Day celebrations in Nice, France, 14 July 2016. According to reports, at least 70 people died and many were wounded after a truck drove into the crowd on the famous Promenade des Anglais during celebrations of Bastille Day. Anti-terrorism police took over the investigation in the incident, media added. EPA/OLIVIER ANRIGO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την είδηση μετέφερε το πρακτορείο ειδήσεων που πρόσκειται στους τζιχαντιστές.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη φονική επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 84 ανθρώπους στη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη γαλλική εθνική εορτή της 14ης Ιουλίου στη Νίκαια, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που συνδέεται με την τζιχαντιστική οργάνωση.

“Το πρόσωπο που πραγματοποίησε την επιχείρηση στη Νίκαια της Γαλλίας ήταν ένας από τους στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους. Έφερε σε πέρας την επιχείρηση ως απάντηση στις εκκλήσεις για να γίνουν στόχοι οι υπήκοοι των χωρών του συνασπισμου που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος”, μετέδωσε το Amaq.

Νέες συλλήψεις υπόπτων

Τέσσερις άνδρες από το περιβάλλον του Τυνήσιου δράστη της επίθεσης στη Νίκαια έχουν συλληφθεί, έγινε γνωστό από γαλλική δικαστικη πηγή.

Η πρώην σύζυγός του, η οποία συνελήφθη την Παρασκευή, εξακολουθούσε σήμερα το πρωί να βρίσκεται υπό κράτηση. Από τους τέσσερις συλληφθέντες, η ταυτότητα των οποίων δεν διευκρινίσθηκε από τη δικαστική πηγή, ο ένας συνελήφθη την Παρασκευή και οι τρεις άλλοι το πρωί του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, οι συλληψεις έγιναν σε δύο διαφορετικές περιοχές της Νίκαιας. Δημοσιογράφος του Reuters είδε περίπου 40 μέλη των επίλεκτων μονάδων της αστυνομίας να εισβάλουν σ’ ένα μικρό διαμέρισμα στην οδό Μιολί, βόρεια του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμου, όπου συνελήφθη ένα άτομο.